• 6 Μαΐου 2024,

Αλλαγή πορείας από τους δημοτικούς υπαλλήλους

 Αλλαγή πορείας από τους δημοτικούς υπαλλήλους

Μετά από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης, αποφασίστηκε αλλαγή πορείας στις κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων της Καβάλας.

Από σήμερα σε κατάληψη βρίσκεται μόνο το γραφείο προσωπικού του Δήμου Καβάλας, το οποίο βρίσκεται στο λευκό κτίριο του Δήμου. Από χθες το βράδυ άρχισε κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

Χθες βράδυ μάλιστα για την αποκομιδή σπουπιδιών αρκετών ημερών – από την περασμένη Παρασκευή τα ξημερώματα – δούλεψαν τέσσερα απορριμματοφόρα αντί δύο που ήταν το καθιερωμένο και συνηθισμένο.

Οι εξελίξεις στο σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων Δήμου Καβάλας άρχισαν χθες νωρίς το πρωί. Ο χώρος προέρχονται από κινητοποιήσεις – καταλήψεις δημοτικών υπηρεσιών και κτιρίων – που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή το πρωί. Χθες το πρωί συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, που υπολόγισε τις αποφάσεις της ομοσπονδίας όπως επίσης και τη δυνατότητα κάθε κατά τόπος σύλλογος να αποφασίζει μόνος του για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου, ακούστηκαν φωνές όπως, οι κινητοποιήσεις να περιοριστούν μόνο σε κατάληψη των επίμαχων δημοτικών χώρων, δηλαδή του γραφείου προσωπικού.

Μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμιβουλίου του σωματείου πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση όπου η άποψη αυτή φάνηκε να επικρατεί. Στη γενική συνέλευση κλήθηκε και παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Ενημέρωσε τους δημοτικούς υπαλλήλους για τις ενέργειες των δημάρχων μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδος. Ο κ. Σιμιτσής είπε τι θα κάνουν οι δήμαρχοι, που ετοιμάζονται να προσφύγουν ακόμη και στο συμβούλιο της επικρατείας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος Καβάλας φάνηκε συνεπής σε σχέση με τα όσα υποσχέθηκε στους δημοτικούς υπαλλήλους, ότι δε θα στείλει τα στοιχεία που ζητά το υπουργείο στην Αθήνα. Υπέρ του άλλωστε έχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από αυτή τη συνέλευση, τα όσα είπε ο κ. Σιμιτσής, οι δημοτικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να υποχωρήσουν προσωρινά στις κινητοποιήσεις τους κι έτσι αποφάσισαν σήμερα να βρίσκεται σε κατάληψη μόνο το γραφείο προσωπικού. Παρακολουθούν όμως τις εξελίξεις κι αν χρειαστεί – όποτε χρειαστεί – είναι βέβαιο ότι θα επανέλθουν δριμύτεροι.

 

 

Διαβάστε επίσης