• 6 Μαΐου 2024,

Ο Σ. Κεχαγιάς για το Δ/Σ Παγγαίου: «Οι εντάσεις και τα επεισόδια έδιωξαν τους πολίτες»

 Ο Σ. Κεχαγιάς για το Δ/Σ Παγγαίου: «Οι εντάσεις και τα επεισόδια έδιωξαν τους πολίτες»

Ειδική συνεδρίαση πραγματοποίησε την Κυριακή το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου με μοναδικό θέμα τα πεπραγμένα του έτους 2011. Μεγάλη ήταν η συζήτηση που εξελίχθηκε στη διάρκεια της μακροσκελούς συνεδριάσεως. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στέργιος Κεχαγιάς κλήθηκε χθες να σχολιάσει τα τεκταινόμενα μιας συνεδριάσεως που άρχισε περίπου στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4:30 το απόγευμα. Ο κ. Κεχαγιάς αναφέρθηκε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν επίμονων αιτήσεων της αντιπολίτευσης και μάλιστα με καθυστέρηση πέντε μηνών, τονίζοντας ότι η συζήτηση περί των πεπραγμένων ενός ολόκληρου έτους και εκ μέρους της διοικήσεως ενός νέου καλλικρατικού δήμου, εκ των πραγμάτων θα αποδεικνυόταν χρονοβόρα διαδικασία. Εξάλλου, το σώμα του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου είναι συνηθισμένο στις μακροσκελέστατες συνεδριάσεις.

Διόλου ικανοποιημένος δεν είναι ο κ. Κεχαγιάς από τη συμμετοχή των δημοτών στην ειδική συνεδρίαση του απολογισμού. «Άλλωστε τα πεπραγμένα παρουσιάζονται όχι μόνο για να κριθούν από την αντιπολίτευση της δημοτικής αρχής, αλλά και από τους πολίτες. Γι’ αυτό κι επιλέχθηκε ο χώρος του αμφιθεάτρου Δημοκρατίας της Ελευθερούπολης, προκειμένου να προσέλθουν το δυνατόν περισσότεροι δημότες. Η μη προσέλευση όμως με ωθεί να σκεφτώ πως ο κόσμος είναι πλέον εγκλωβισμένος στα προβλήματα της καθημερινότητας, ίσως λοιπόν εκεί θα πρέπει κι εμείς να επικεντρωθούμε», σημείωσε ο Στέργιος Κεχαγιάς.

Στο πλαίσιο της τοποθετήσεώς του κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδριάσεως, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης επεσήμανε πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να ξεφύγει από το ανάλγητο και μακρινό πρόσωπο που δείχνει η κεντρική εξουσία, επικεντρωνόμενη στα προβλήματα των δημοτών. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής είναι το στοιχείο που συγκεντρώνει την περισσότερη κουβέντα, ενώ κατά τον κ. Κεχαγιά η επέκταση των ανακουφιστικών μέτρων θα πρέπει να έχει και ως παράδειγμα κινήσεις όπως εκείνη του δήμου Θάσου, η διοίκηση του οποίου προέβη σε μείωση των δημοτικών τελών.

Μακρόσυρτες και έντονες σε στιχομυθίες κι επεισόδια είναι οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου και επ’ αυτού ο Στέργιος Κεχαγιάς παρατήρησε: «Ο πολιτικός πολιτισμός που όλοι ευαγγελιζόμαστε δεν αποδεικνύεται εμπράκτως από τη λειτουργία του σώματος. Οι καταστάσεις που κατά κόρον δημιουργούνται στις συνεδριάσεις δεν τιμούν όλους εμάς τους δημοτικούς συμβούλους, ενώ μας έκαναν δυσμενώς διάσημους φέρνοντας σε δύσκολη θέση ακόμη και τον ίδιο τον πρόεδρο. Ορισμένες συμπεριφορές μπορεί να είναι κατανοητές, ωστόσο όλοι οφείλουμε να νερώσουμε το κρασί μας και να έρθουμε πιο κοντά, ακόμη κι εμείς μεταξύ μας.

Δεν είναι δυνατόν κάθε δημοτικός σύμβουλος να βγάζει στη διάρκεια των συνεδριάσεων όλη την πίκρα και τα πάθη του είτε κατηγορώντας, είτε καταγγέλλοντας κι έτσι να μετατρέπεται σε αρχιερέα της παραπληροφόρησης διαδίδοντας ψεύδη. Σαφέστατα η διοίκηση θα πρέπει να έχει ως μέλημά της την αποφόρτιση της έντασης. Η δική μου τοποθέτηση αφορούσε κυρίως στη λειτουργία του σώματος, ενώ περιελάμβανε και προτάσεις αναβάθμισής του ώστε να γίνει πιο ελκυστικό στους πολίτες. Τις πρώτες συνεδριάσεις του καλλικρατικού δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου παρακολουθούσαν τριάντα ή σαράντα πολίτες, δείχνοντας εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σήμερα πλέον μείναμε μόνοι μας και γι’ αυτό ευθυνόμαστε κι εμείς. Η ένταση και τα επεισόδια έδιωξαν τους δημότες από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Ο κόσμος χόρτασε από μεγάλα λόγια κα σήμερα ζητά χαμηλότερους τόνους και συναίνεση. Επομένως, θα πρέπει οι ίδιοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Όπως έλεγε και ο φιλόσοφος Αγάθωνας: Τρία πράγματα δεν πρέπει να λησμονά ο άρχοντας. Πρώτον ότι είναι άρχοντας σε ανθρώπους, δεύτερον ότι είναι άρχοντας σύμφωνα με τους νόμους και τρίτον ότι δε θα είναι άρχοντας δια παντός. Αυτή θα πρέπει να είναι και η δική μας κατευθυντήρια γραμμή».

 

=

 

Διαβάστε επίσης