• 6 Μαΐου 2024,

Έπιασε δουλειά ο Χαραλαμπίδης – Σήμερα φιλικό με Βατανιακό

 Έπιασε δουλειά ο Χαραλαμπίδης – Σήμερα φιλικό με Βατανιακό

Xθες το απόγευμα προπόνησε για πρώτη φορά τους παίκτες, ο νέος προπονητής του ΑΟΚ Απόστολος Χαραλαμπίδης.

Σήμερα θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο, στο φιλικό παιχνίδι εκτός έδρας με τον Βατανιακό.

Ο Χαραλαμπίδης καλείται να προετοιμάσει τον ΑΟΚ, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σίγουρα το έργο του δεν είναι εύκολο.

Είναι ο τρίτος προπονητής μέσα σε 1, 5 μήνα περίπου.

Ξεκίνησε ο Τοπαλίδης, συνέχισε ο Φέρνερ και τώρα αναλαμβάνει αυτός, να οδηγήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα. Σήμερα θα τσεκάρει για πρώτη φορά το ρόστερ. Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή θα γίνει μάλλον την ερχόμενη Τετάρτη. Μαζί με την παρουσίαση όλης της ομάδας αλλά και την ανακοίνωση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

*Παίζουν Πρίττας, Γκουέρα, Κονάτε

Στο σημερινό φιλικό κόντρα στο Βατανιακό, θα πάρουν χρόνο συμμετοχής ο Πρίττας, ο Γκουέρα και ο Κονάτε.

Οι τρεις τους αναμένεται να βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας, προς το καλύτερο. Προπονούνται περίπου μια εβδομάδα με τους υπόλοιπους. Για τους δυο ξένους που δεν τους γνωρίζουμε ακούγονται καλά λόγια για την ποδοσφαιρική τους αξία.

Σήμερα δε θα παίξει ο τραυματίας Πάλλας. Οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Χαραλαμπίδη.

Δεν αποκλείουμε να μειωθεί ακόμη περισσότερο το ρόστερ της ομάδας, ανάλογα με τη φιλοσοφία του Απόστολου Χαραλαμπίδη.

Αυτή τη στιγμή μετά την αποχώρηση των 6( Θεοδωρίδης, Γραμματικός, Σπάτα, Χατζηλαζαρίδης, Γαβαλάς, Τσιφλίδης), στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας είναι περίπου 30 παίκτες.

*Ο απολογισμός για Τοπαλίδη και Φέρνερ

Ο Γιάννης Τοπαλίδης ήταν η επιλογή της διοίκησης Τσοκτουρίδη.

Στον πάγκο του ΑΟΚ κάθισε σε 2 φιλικά παιχνίδια και μετά αποχαιρέτησε την ομάδα, όταν ανέλαβε η νέα τάξη των πραγμάτων.

Ο Τοπαλίδης κοουτσάρισε τον ΑΟΚ στα φιλικά με Κεραυνό Πέρνης και ΑΕΚ. Ο ΑΟΚ τα κέρδισε με 5-0 και 6-0 αντίστοιχα. Πριν την έλευση του Φέρνερ και ενώ είχε ανακοινωθεί μεσολάβησε το φιλικό στη Χρυσούπολη με το Νέστο, όπου στον πάγκο της ομάδας ήταν ο Σάκης Τσιρονίδης και ο Γιάννης Τσιφόπουλος. Το αποτέλεσμα ήταν 1-1.

Στη συνέχεια με Φέρνερ στον πάγκο, ο ΑΟΚ έδωσε 3 παιχνίδια. Δυο φιλικά και ένα επίσημο.

Έφερε 0-0 με το Φωστήρα στο «Ανθή Καραγιάννη». Έχασε 1-0 από τον Ορφέα στην Ελευθερούπολη. Στο θεσμό του Κυπέλλου αποκλείστηκε χάνοντας με 3-2 μέσα στην Καρδίτσα από την Αναγέννηση. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς του Φέρνερ στον πάγκο του ΑΟΚ.

Η τελευταία του προπόνηση ήταν το απόγευμα της Τετάρτης.

 

Ενωση: Συνέντευξη τύπου και Αγιασμός του Ερασιτέχνη

Την Κυριακή ο Ερασιτέχνης της Ενωσης αρχικά θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 10. 30 το πρωί στα γραφεία της ομάδας στην Καλαμίτσα και στις 11.00 στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου» θα τελεσθεί ο καθιερωμένος αγιασμός όλων των τμημάτων, εν όψει της νέας χρονιάς.

Αντίθετα παίρνει μετάθεση ο αγιασμός της ΚΑΕ λόγω απουσίας του προέδρου Κώστα Παπακωνσταντίνου. Το Σαββατοκύριακο δε θα έχει η Ενωση κάποιο φιλικό παιχνίδι. Θα προπονηθεί το Σάββατο και την Κυριακή θα έχει ρεπό.

Επίσης δεν υπήρχε εξέλιξη στην απόκτηση ενός ακόμη παίκτη για τις θέσεις των ψηλών. Αυτό ίσως γίνει την επόμενη εβδομάδα. Η παρουσίαση της νέας ομάδας, μάλλον αργεί.

Πάντως στη σκέψη είναι να γίνει ένα φιλικό παιχνίδι στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» , προκειμένου να δει και ο κόσμος τη δυναμική της νέας Ενωσης.

 

*Σταδιακά θα μειώνονται οι ομάδες στη FootBall Leagke

Δεν πρόκειται να παραμείνουν 28 ομάδες στη Football League για πολλά χρόνια, όπως προέκυψε από συνάντηση που είχε ο Σπύρος Καλογιάννης με τον Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της Football League και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησαν για το μέλλον της κατηγορίας και αποφασίστηκε σταδιακά να μειώνονται οι ομάδες και να σταθεροποιηθούν κάτω από 20.

Η μείωση θα γίνει σταδιακά, φυσικά, και το «κλειδί» για να φτάσει η Β’ Εθνική στον επιθυμητό αριθμό ομάδων είναι ότι στην προκήρυξη της επόμενης περιόδου (2014-15), όπου ανεβαίνουν 4 από τη Γ’ Εθνική και πέφτουν 8 στην τρίτη κατηγορία, θα προβλέπεται πως δεν θα υπάρχει αναπλήρωση ομάδων σε περιπτώσεις που κάποιες εγκαταλείψουν! Για αυτόν το λόγο, εξάλλου, και η συμφωνία αναφέρει κάτω από 20. Αυτό σημαίνει πως, η Football League της σεζόν 2015-16 μπορεί να έχει από 19 έως 16 ομάδες!

Αυτή η αλλαγή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της νέας αναδιάρθρωσης, καθώς πρόθεση είναι να μειωθούν σε 16 από 18 και οι ομάδες στη Super League την περίοδο 2015-16). Γι’ αυτό την επόμενη περίοδο (2014-15) από τη μεγάλη κατηγορία θα υποβιβαστούν 4 και θα προβιβαστούν 2 ομάδες από τη δεύτερη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης