• 26 Απριλίου 2024,

Αναβλήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής – Έγινε το σωστό

 Αναβλήθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής – Έγινε το σωστό

Στις 2 χθες το μεσημέρι μέσω της ιστοσελίδας της η Χ. Αυγή ανακοίνωσε την αναβολή των εγκαινίων των γραφείων του κόμματος τόσο στη Καβάλα όσο και στη Δράμα. Έγινε δηλαδή το σωστό αφού η κατάσταση σε όλη την Ελλάδα είναι έκρυθμη λόγω της γνωστής δολοφονίας το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Με ανακούφιση έμαθαν τα νέα της αναβολής οι Καβαλιώτες. Αν δεν μεσολαβούσε η απόφαση του κόμματος τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Δηλαδή οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και οι παρεμβάσεις του σώματος και του Δήμου Καβάλας στην Εισαγγελία και την Α.Δ. Καβάλας δεν φαίνονταν να έχουν κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Για αυτές τις παρεμβάσεις υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στην σελίδα 7.

Όλη την ημέρα χθες τα γραφεία της Χ. Αυγής στην Καβάλα φυλάσσονταν από πάσης φύσεως αστυνομικούς. Πάντως μέτρα ασφαλείας θα υπάρχουν το απόγευμα στην Καβάλα λόγω της αντιφασιστικής εκδήλωσης που θα γίνει κανονικά στο Πάρκο του Φαλήρου. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που παρουσίαζε χθες από το μεσημέρι το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Βενιζέλου. Περιμετρικά του καταστήματος τοποθετήθηκαν λαμαρίνες προκειμένου αυτό να προφυλαχθεί από τυχόν επεισόδια.

*Στα δικαστήρια του Πειραιά, προκειμένου να απολογηθεί, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.Ο δράστης, που κρατείται στη ΓΑΔΑ, έχει ομολογήσει την πράξη του και, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία φέρεται να επικαλέστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα.Είχε ζητήσει τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του. Εν τω μεταξύ, σε δύο χρόνια, έξι μήνες και 2.500 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε ο 26χρονος πρώην οδηγός του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος είχε συλληφθεί και οδηγηθεί την Πέμπτη στο Αυτόφωρο, καθώς ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητό του και το σπίτι του βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα στιλέτο τύπου ‘πεταλούδα’ και δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες).Ο 26χρονος που αντιμετώπιζε ποινικό αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης