Κώστας Ευθυμιάδης:«Πρέπει να περιμένουμε για τις εκλογές»

 Κώστας Ευθυμιάδης:«Πρέπει να περιμένουμε για τις εκλογές»

Υπομονή και κομματική προσήλωση ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Ευθυμιάδης, από τα στελέχη του κόμματος που σε τοπικό επίπεδο, έχουν κάτι να περιμένουν σε σχέση με τις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Ο Κ. Ευθυμιάδης ήταν την Πέμπτη το απόγευμα καλεσμένος σε εκπομπή της τηλεόρασης της Πρωϊνής. Εκεί ρωτήθηκε για τις εσωκομματικές διαδικασίες, καθώς οι τοπικές εκλογές πλησιάζουν. Πρέπει όλοι να περιμένουν τις εξελίξεις από την Αθήνα, είπε ο κ. Ευθυμιάδης, εννοώντας ότι πρέπει να περιμένουν τις κατευθυντήριες γραμμές που γι΄ αυτές τις εκλογές θα δώσει η κεντρική διοίκηση του κόμματος.

Ο Κ. Ευθυμιάδης φάνηκε αισιόδοξος καθώς όπως είπε πίστη του είναι ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα πετύχει την αποστολή που έχει αναλάβει.

«Διακρίνω – είπε – μία βελτίωση, μια αλλαγή προς το καλύτερο, στην καθημερινότητα». Σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν εκ των υστέρων για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας επί Θόδωρου Καλλιοντζή, την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου, ο Κώστας Ευθυμιάδης ευχήθηκε να αποδειχθεί ότι όλα όσα έγιναν ήταν παράλειψη κι όχι σκόπιμη ενέργεια.

Η ίδια συνέντευξη άρχισε με μια εντελώς διαφορετική θεματολογία. Τις απεργίες των καθηγητών, τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που φτάνουν ακόμη και σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Ο Κώστας Ευθυμιάδης διαφώνησε ότι υπάρχουν απολύσεις. Μίλησε για κινητικότητα, διαθεσιμότητα κι όχι απολύσεις. Αναγνώρισε από την άλλη, ότι υπάρχει μία φοβία μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων, επειδή σε ορισμένες περιπτώσεις αλλάζει ο χώρος της εργασίας τους. Υποστήριξε επίσης ότι στην αρχή του καλοκαιριού, έστειλε επιστολή στον υπουργό παιδείας, ως πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ζήτησε να μην απολυθεί κανένας σχολικός φύλακας. Η επιστολή – είπε – συνοδεύονταν από μια έκκληση προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο Κ. Ευθυμιάδης προέβλεψε ότι δε θα έχει κανένα αποτέλεσμα η απεργία των καθηγητών, καθώς όπως είπε, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, που έχει προγραμματίσει. Για τις ίδιες απεργίες τόνισε ότι σ΄ αυτές υπάρχει μία δόση μεγάλης υπερβολής, θεωρώντας γι΄ αυτό υπεύθυνους τους συνδικαλιστές.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης