• 22 Μαΐου 2024,

Έρχεται βροχή , έρχεται μπόρα !

 Έρχεται βροχή , έρχεται μπόρα !

Και ενώ οι δοκιμαστικές εν ‘οψει της εθνικής επετείου και της παρέλασης την 28η του Οκτώβρη συνεχίζονται κανονικά και εντατικά και ενώ οι έμποροι της Καβάλας ταλαντεύονται για το αν θα πρέπει να ανοίξουν εκείνη την ημέρα λόγω της άφιξης πολλών τουριστών απο ξηρά και θάλασσα η πόλη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει άλλο ένα κύμα με τροπικές καταιγίδες που έρχονται σήμερα και θα μας συντροφεύσουν , σύμφωνα με την ΕΜΥ καθόλη την διάρκεια της ημέρας και απο την Πέμπτη ο καιρός στρώνει και ο ήλιος επιστρέφει κυρίαρχος στον ουρανό της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια το κλίμα της Καβάλας θα επαναλάβω για άλλη μια ΄φορά οτι έχει αλλάξει , έχει γίνει πιο τροπικό με πολλούς και απανωτούς νοτιάδες που δημιουργούν συνθήκες σαπίλας.

Και το καλοκαίρι αλλα και τον χειμώνα η Καβάλα ταλαιπωρείται απο πάρα πολλούς νοτιάδες που κάνουν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Ο νοτιάς να ξέρετε οτι είναι αρρώστεια και σαπίλα.

Για τον λόγο αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουμε και ακραία καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και ανεμοστρόβιλους που παρόμοιους δεν έχουν ζήσει στο παρελθόν.

Εγώ θυμάμαι την δεκαετία του 80 ή του 90 να έχουμε έκτακτα δελτία καιρού που ενημέρωναν τον κόσμο για δύσκολες καταστάσεις.

Αυτά είναι φρούτα των τελευταίων 5-10 ετών.

Τέλος πάντων θα πρέπει απο εδώ και στο εξής επειδή έχουν αλλάξει τα πράγματα όλοι να είμαστε πιο υποψιασμένοι με τον καιρό και τα φαινόμενα του για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Βέβαια σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που πάει με τον αυτόματο πιλότο καλό είναι να μην υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα γιατί δεν μπορούμε ούτε να προετοιμαστούμε για να τα αντιμετωπίσουμε , ούτε να επουλώσουμε τις πληγές αποτελεσματικά που ενδεχομένως θα αφήσουν πίσω τους.

Αυτά είναι για τους Αμερικάνους που είναι γεννημένοι να αντιμετωπίζουν τυφώνες και τσουνάμια.

Το “πράσινο” έγκλημα του Τσάκα

Ελπίζω να κατάλαβε το ατόπημα που έκανε ο ΄Τσάκας με την απόφαση του να κατεβάσει την ομάδα του ΑΟΚ στην Καρδίτσα με τις πράσινες εμφανίσεις που δεν έχουν καμμία σχέση με τον ΑΟΚ.

Αυτός οπως ισχυρίστηκε στο ραδιόφωνο της Πρωϊνής μπορεί να το έκανε για γούρι αλλα τέτοια γούρια να μας λείπουν.

Νομίζω οτι ο κ.Τσάκας το όλο εγχείρημα με τον ΑΟΚ θα πρέπει να το πάρει πιο σοβαρά γιατί τέτοια λάθη που κάνει δεν γίνονται και δεν συγχωρούνται.

Ελπίζουμε οτι αυτήν την γελειόητα που είδαμε το απόγευμα της Δευτέρας στο γήπεδο της Καρδίτσας δεν θα την ξαναζήσουμε.

‘Οπως μου είπε και ο φίλος μου ο Μιχαλάκης απο την Κρήτη όπου βρίσκεται για δουλειά και είναι ΑΟΚΑΚΙ μέχρι κόκαλο εμείς γίναμε ρε φίλες ΑΟΚ οχι για τα κύπελα και για τα πρωταθλήματα αλλα για την φανέλα.

Αυτά βέβαια ο κ.΄Τσάκας που δεν είναι Καβαλιώτης δεν μπορεί ούτε να τα καταλάβει και για αυτό με μεγάλη ευκολία κατέβασε τον ΑΟΚ με τα πράσινα.

Τέλος πάντως θεωρούμε οτι αυτή η πράσινη εμφάνιση είναι μια κακή παρένθεση που έκλεισε οριστικά για την ομάδα μας.

 

Στην Βραζιλία μέσω μπαράζ

Η Ελλάδα κέρδισε το Λιχνεστάϊν αλλα δεν πέρασε κατευθείαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Θα πρέπει να κυνηγήσουμε την πρόκριση μας στην κορυφαία αυτή ποδοσφαρική διοργάνωση μέσα απο τα μπαράζ και αυτό θα κάνουμε και θα τα καταφέρουμε.

Απο το Μουντιάλ της Βραζιλίας η ομάδα μας δεν θα λείπει.

Πήρε κεφάλι το δίδυμο Σκορδά – Λιάγκα

6 μονάδες μπροστά το δίδυμο Λιάγκα – Σκορδά απο το άλλο δίδυμο Κωστόπουλου – Μπαλατσινού που φαίνεται οτι θα πρέπει να παλέψουν πολύ για να περάσουν μπροστά.

Το δίδυμο του Αντ1 φαίνεται οτι έχει και την εμπειρία και την χάρη, την τηλεοπτική, να πάρει κεφάλι και να δείξει ποιός είναι το αφεντικό στην πρωϊνή ζώνη.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί ο καιρός σήμερα θα είναι βροχερός και μουντός.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης