• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ ήταν και χθες στη Καβάλα προκειμένου να συζητήσουν πάλι με τους τοπικούς φορείς το προτεινόμενο πλωτό LNG. Εντός των επόμενων 4 μηνών θα είναι έτοιμη η οριστική μελέτη του έργου. «Αν δεν υπάρχει συναίνεση της κοινωνίας δεν μπορεί να γίνει τίποτα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ Βαγγέλης Κοσμάς. Αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή προβάδισμα έχει το ιδιωτικό LNG που ετοιμάζεται κοντά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Θα επανέλθει στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών το αίτημα για δρομολόγηση υδροπτέρυγου στη γραμμή Καβάλα – Θάσος. Αυτό προκύπτει από πληροφορίες προερχόμενες από την πλοιοκτήτρια εταιρία. Ξαφνιάστηκαν οι πολίτες της Καβάλας και της Θάσου από το ότι το Συμβούλιο απέρριψε προχθές την συγκεκριμένη πρόταση. Συνεδρίασε χθες η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Συνεχίζει να μην βρίσκει ούτε καν στο τηλέφωνο τον Γιάννη Τσάρα. Ανησυχεί για την πορεία της εταιρίας, ζητά βοήθεια από τους βουλευτές του Νομού. Την Τρίτη το βράδυ θα συνεδριάσει τελικά η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. Θα προτείνει τα καταστήματα να λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο το μεσημέρι της Τρίτης 29ης Οκτώβρη.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στο ΤΕΕ ΑΜ για τον αγωγό ΤΑΡ. Γενική συνέλευση παρουσία του διοικητή του Νοσοκομείου από τις 10 το πρωί. Στις έως τώρα απολογίες τους οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη και ευθύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Τζώτζος κατηγορεί τον Κώστα Τσακίρη, ορισμένοι υπάλληλοι τον τότε Νομάρχη Θόδωρο Καλλιοντζή. Χατζηχρήστου και Αντωνιάδης φέρονται να δηλώνουν στον ανακριτή ότι δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα. Σχετικά με τα θέματα του ιδρύματος Αγία Μαρίνα ο Σταύρος Πεταλωτής ζητά συγνώμη από τον Μητροπολίτη Προκόπιο. Δόθηκαν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ. Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σχετικά με την καταβολή οδοιπορικών στους καρκινοπαθείς. Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο ανάπλασης του παραλιακού πεζόδρομου της Νέας Ηρακλείτσας. Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση στη Στέγη έδειξε το διοικητικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο σύλλογος. Αύριο θα επισκεφθεί την Καβάλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

 

Με πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ- Κιβωτός Καβάλας θα γίνει το απόγευμα στα γήπεδα 5Χ5 των Σφαγείων ποδοσφαιρικό τουρνουά όπου θα συμμετάσχουν βετεράνοι ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι. Ο Θεοδόσης Θεοδοσίου είναι ο νέος πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων της Καβάλα Όιλ. Λίγος κόσμος χθες το απόγευμα στην εκδήλωση της Θρακικής Εστίας όπου οι Τσουμπάκης – Καραγιαννακίδης μίλησαν για τα επαγγέλματα που χάθηκαν. Μέσω του ΕΟΤ Γερμανίας οι φιλοξενούμενοι τον περασμένο Σεπτέμβρη στη Καβάλα και τη Δράμα Γερμανοί δημοσιογράφοι ευχαριστούν τους αντιπεριφερειάρχες Γρανά και Γερομάρκο.

 

Αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ είναι τραυματίες, καθόλου σίγουροι για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Εθνικό Γαζώρου. Έως τις 25 Οκτώβρη αναμένεται στην Καβάλα ο επιθετικός Ρασίντ. Σεμινάριο διαιτησίας θα γίνει την Δευτέρα στη Καβάλα. Θα διδάξει ο παλαιός διαιτητής Γιώργος Δούρος.

 

 

Διαβάστε επίσης