• 14 Μαΐου 2024,

Έρχεται η ανάπτυξη

 Έρχεται η ανάπτυξη

Την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα των εκλογών αλλα όπως όλα έδειχναν τις προηγούμενες ημέρες πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει ξεπεράσει το εμπόδιο του ΣΑΜΑΡΑ και χθες το βράδυ θα πάλευε για την αυτοδυναμία.

Όπως είπε και ο Τσίπρας στην διακαναλική συνέντευξη της Παρασκευής μόνο μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτού του τόπου και έδωσε να καταλάβουν στους ελληνες ψηφοφόρους οτι απο την δυναμική της κυβέρνησης θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.

Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι όμηρος μέσα στην ίδια του την κυβέρνηση καταλαβαίνετε οτι θα κατεβαίνει στις Βρυξέλες με πιο χαλαρό μέτωπο.

Όπως και να έχει η σημερινή Δευτέρα είναι μια διαφορετική Δευτέρα για την Ελλάδα αφού έτσι ή αλλιώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση και για πρώτη φορά μετά απο αρκετές δεκαετίες των δύο μεγάλα κόμματα θα πάρουν τον ρόλο του κομπάρσου αφού είναι σίγουρο οτι ο Τσίπρας δεν θα συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία και θα αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι το ΠΑΣΟΚ.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας μένει το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που όμως ιδεολογικά ανήκουν σε ένα χώρο που δεν έχει καμμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο κοινό ανάμεσα στα δύο αυτά κόμματα είναι η αντιμνημονιακή τους πολιτική.

Πάντως ο Τσίπρας είναι έτοιμος να αναλάβει τις τύχες της χώρας και να τολμήσει.

΄’Εχει υποσχεθεί ένα σωρό μέτρα ανακούφισης που πρέπει όμως πρώτα να περάσουν απο το κόσκινο της τρόϊκας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την οποία εκκρεμεί η 5η και τελευταία αξιολόγηση η οποία είναι απαραίτητη για την μετέπειτα Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράζει την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών και αυτό να είναι ένα ισχυρό όπλο στο νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν με τους δανειστές αλλα σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα πέρα απο μια καλή και ευνοϊκή  προυπόθεση.

Βέβαια τα μισά απο αυτά που εξήγγειλε ο Τσίπρας να γίνουν οι έλληνες να είστε σίγουροι οτι θα ανακουφιστούν.

Ο Τσίπρας είπε οτι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη και θα κατεβάσει ένα ολόκληρο σχέδιο στους Ευρωπαίους με τα μέτρα που απορρίπτει και τα νέα μέτρα που φέρνει για να αντικαταστήσουν τα παλιά.

Είναι πεπεισμένος οτι μέχρι τον Ιούλιο που μας δίνει διορία και Ντράγκι οτι θα έχουμε έρθει σε μια συμφωνία που θα είναι ευνοϊκή για την ελληνική πλευρά.

Αυτό που θέλει ο Τσίπρας για να πάει στις διαπραγματεύσεις αυτές πιο ενισχυμένος είναι η αυτοδυναμία που είναι δύσκολη αλλα όχι απίθανη.

Υπάρχει ενα μεγάλο ρεύμα αλλαγής , αυτό το ζήσαμε έντονα αυτό το μήνα της προεκλικής περιόδου αλλα δεν γνωρίζαμε μέχρι και χθες το βράδυ που μπορούσε να φτάσει.

Οπως και να έχουν έρθει τα αποτελέσματα.

Με ή οχι αυτοδύναμη κυβέρνηση ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες και πάνω απο όλα να μην έχουμε άλλες εκλογές.

Οπως και να έχει θα πρέπει το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα να έχει κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Σταθερότητα και να πάμε παρακάτω γιατί τα καλύτερα παρακάτω είναι.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Απο σήμερα Δευτέρα όλοι μαζί , χαμένοι και κερδισμένοι για να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε απο αυτή την δύσκολη κατάσταση στην οποία είμαστε τα τελευταία 4 χρόνια.

Αισιοδοξία υπάρχει και υπάρχει και θέληση να πάμε καλά και θα πάμε.

Να είστε καλά και να έχετο το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης