Έρχεται η αξιολόγηση

 Έρχεται η αξιολόγηση

Έχω την εντύπωση οτι η πρόβλεψη για ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέχρι και 22 του μήνα απο την πλευρά της κυβέρνησης γίνεται χωρίς να λογαριάζεται ο ξενοδόχος που στην περίπτωση αυτή είναι το ΔΝΤ που συνεχίζει να βγάζει δόντια.

Έβγαζε δοντάκια πρίν τις διαρροές των συνομιλιών και τώρα βγάζει φρονιμίτες.

Η ουσία είναι οτι τα Αμερικανάκια πάντα κάτι βγάζουν.

Απο σπυριά μέχρι δόντια.

Πάνω που καλμάρουμε τους Ευρωπαίους δανειστές μας αρχίζουν αυτοί τα σαμαγιαλίκια.

Ο Τσίπρας πάντως είναι αισιόδοξος και αποφασισμένος οτι η διαπραγμάτευση θα έχει κλείσει μέχρι τις 22 του μήνα με οτι συνεπάγεται αυτό για τον έλληνα φορολογούμενο πολίτη που μετά απο κάθε τέλος διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και πιστωτές μας γίνεται όλο και πιο φτωχός.

Αυτό θα συμβεί και αυτή την φορά αφού για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπογράψει νέα δέσμη μέτρων και που θα πάρουν απο την τσέπη μας και αυτά που δεν έχουμε.

Απο κάποια σημείο και μετά τα μέτρα που παίρνουν οι δανειστές και υπογράφουν οι δικοί μας , μας χρεώνουν όλο και περισσότερο.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να υπογράψει μέτρα του 1,8 δις με αύξηση φόρων σε καύσιμα , κινητή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση.

Στο κέντρο της Καβάλας και συγκεκριμένα πέριξ της κεντρικής πλατείας ετοιμάζεται άλλο ένα καφέ – ορθάδικο ενώ η γνωστή αλυσίδα  καφέ -εστιατορίων EVEREST είναι έτοιμη να ανοίξει και αυτή  στην Καβάλα.

Πάντως είναι γεγονός οτι η συχνότητα με την οποία ανοίγουν τα καφέ – ορθάδικα που δίνουν τον καφέ στο χέρι θυμίζει λίγο την εποχή που ανοίγανε το ένα μετά το άλλο τα βίντεο κλάμπ.

Σύμφωνα με την Κατσέλη αν κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι τέλος του μήνα τότε είναι πιθανό μετά απο 4 μήνες και συγκεκριμένα προς τον Σεπτέμβριο να έχουμε και άρση των capital controls.

Πλέον απο το πρώτο τρίμηνο του 2016 που ήταν μια απο τις πιο αισιόδοξες όπως αποδυκνείεται προβλέψεις της κυβέρνησης για άρση των capital controls φτάσαμε στο εννιάμηνο και αυτό και τον Σεπτέμβρη υπο την προυπόθεση οτι όλα θα πάνε καλά και δεν θα μας βάλουν καμμιά τρικλοποδιά οι δανειστές και πιστωτές μας.

Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω τις δηλώσεις του Σταθάκη λίγο πριν την τελευταία εκλογική αναμέτρηση που έλεγε οτι αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουμε άρση των capital controls.

Σεπτέμβρη του 2016, αρκετούς μήνες μετά απο εκείνη την αναμέτρηση μας λέει σήμερα η Κατσέλη οτι είναι πιθανό να αρθούν τα capital controls και αυτό υπο προυποθέσεις.

Θέλει να μας πεί δηλαδή η γυναίκα οτι αυτό είναι το καλύτερο σενάριο.

Στην καλύτερη δηλαδή των περιπτώσεων πάμε για Σεπτέμβρη και στην χειρότερη για 2017.

Αυτά που σας γράψαμε εμείς απο χθες μέσα απο αυτή την σελίδα για την μεγάλη αγάπη που υπάρχει και έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στις δύο ισχυρές γυναίκες της Ευρώπης και του ΔΝΤ τα διαβάζετε σήμερα στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες της χώρας.

Λαγκάρντ και Μέρκελ συμφωνούν σε όλα και συμφωνούν οτι το ΔΝΤ μένει στο πρόγραμμα και συμφωνούν επίσης οτι δεν υπάρχει στην περίπτωση της μείωσης του ελληνικού χρέους η επιλογή του κουρέματος.

Συνένοχοι είναι και οι δύο στο έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας και η μία καλύπτει την άλλη.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης