Έρχονται βροχές , έρχονται μπόρες …

 Έρχονται βροχές , έρχονται μπόρες …

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός και σήμερα θα είναι βροχερός και έτσι θα πάει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Βροχές και καταιγίδες περίπου απο το πουθενά αφού οι προβλέψεις μέχρι την χθεσινή μας περιγράφανε οτι θα ζήσουμε ένα διαφορετικό απο καιρικής άποψης Σαββατοκύριακο.

Εχω την εντύπωση οτι αυτό το Σαββατοκύριακο υπό αυτές τις συνθήκες θα πέσει η αυλαία του φετεινού καλοκαιριού και θα αρχίσουν να μαζεύονται και οι τελευταίοι.

Πάντως μέχρι στιγμής τα ημερομήνια φαίνεται οτι βγαίνουν αφού μιλούσαν για καλοκαιρινό το πρώτο 15θήμερο του Σεπτέμβρη και πολλές βροχές εν συνεχεία.

Το μόνο που μένει να δούμε αν θα βγεί είναι η πρόβλεψη για πολλά χιόνια απο τον Νοέμβρη και μετά.

Έχω την εντύπωση οτι απο τις καιρικές συνθήκες του Σαββατοκύριακου που ζούμε έχουν πάρει το μήνυμα και οι νοικοκυρές που θα πρέπει να αρχίσουν να στρώνουν χαλιά και να κατεβάζουν απο τις ντουλάπες και τα ρούχα τα πιο χοντρά.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε με μια νέα κυβέρνηση που έχει την βούληση να βγάλει την Ελλάδα απο την κρίση και να την περάσει σε μια άλλη φαση μακριά απο ΜΝΗΜΟΝΙΑ και επιτηρήσεις.

Αυτό για να συμβεί θα πρέπει να γίνει πολύ δουλειά χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Οσο πιο γρήγορα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις τόσο πιο κοντά στις καλύτερες μέρες θα έρθουν οι πολίτες αυτής της χώρας που τόσα πολλά έχουν τραβήξει τα τελευταία χρόνια.

Για να έχουμε το δικαίωμα να σκεφτόμαστε τα καλύτερα θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα πιο δύσκολα με πλήρη τήρηση των δεσμεύσεων.

Να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι οτι αυτά που υπογράφουμε τα τηρούμε και είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης τους εκ νέου.

Ο Τσίπρας μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης πήρε το αεροπλάνο και πήγε στις Βρυξέλες όπου είχαμε σύνοδο Κορυφής με θέμα οχι την Ελλάδα αλλά το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τον έλληνα πρωθυπουργό που λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης έπεσε στην αγκαλιά του Γιούνκερ σε ένα πολύ τρυφερό τετ – α- τετ η σύνοδος Κορυφής πήρε κάποιες αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνηση αλλα η ευαισθησία θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη γιατί το πρόβλημα είναι απλά μεγαλύτερο.

Δεν μιλάμε για μερικές χιλιάδες προσφύγων αλλα εκατομμύρια ανθρώπων που θα πρέπει να απορροφηθούν απο την Ευρώπη αφού αφήνουν την χώρα τους για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Οσο αφορά την δική μας χώρα όταν θα χειμωνιάσει οι πρόσφυγες δεν θα έρχονται απο θάλασσα αλλά απο στεριά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Ντράγκι σε άλλη εντελώς φάση δήλωσε οτι η Ελλάδα με το νέο πρόγραμμα , το νέο δηλαδή ΜΝΗΜΟΝΙΟ μπορεί να περάσει στην ανάπτυξη.

Αυτό που δεν μας είπε ο Ντράγκι ο οποίος σημειωτέον είναι αυτός που κρατά τις ελληνικές τράπεζες ζωντανές είναι πότε θα γίνει αυτό αφού ο φετεινός χειμώνα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολος και να θυμίσει τους χειμώνες των πρώτων ετών της κρίσης.

Ο φετεινός Σεπτέμβρης όσο αφορά το νησί της Μυκόνου ανήκει στο ζεύγος Καγιά – Καρασσά που φαίνεται απο τις φώτο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οτι ζούν τον απόλυτο έρωτα.

Λες ρε παιδί μου οτι και οι δύο αυτοί άνθρωποι ερωτεύτηκαν πρώτη φορά στην ζωή τους.

Εδώ κολάει το : Και εμείς ερωτευτήκαμε ρε λεβέντες αλλα δεν κάναμε έτσι …

Η επιλογή του Δημήτρη Καμμένου για το νέο κυβερνητικό σχήμα ήταν σύγουρη ατυχής και ανησυχώ γιατί διαπιστώνω οτι οι ατυχείς επιλογές σε μικρότερο βέβαια βαθμό συνεχίζεται και αυτό θα πρέπει να το δούνε και ο Τσίπρας και ο Καμμένος που έχουν την ευθύνη της νέας κυβέρνησης.

Τις ατυχείς επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης τις πληρώσανε και αυτοί και η Ελλάδα όλη πολύ ακριβά.

Μην αρχίσουμε και πάλι τα ίδια γιατί δεν μας βλέπω καλά.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο οτι μετά την περίπτωση του Καμμένου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται φωνές και για την υπουργοποίηση του Μπόλαρη ίσως λόγω των οτι έχει θητεύσει και ώς υπουργός σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στην Νέα Δημοκρατία τώρα έχει ξεκινήσει η κούρσα της διαδοχής με τον Μεϊμαράκη να έχει σύμφωνα με την μετρήσεις που γίνονται στο εσωτερικό του κόμματος την μεγαλύτερη απήχηση τόσο στα στελέχη όσο και στην βάση του κόμματος.

Αν αποφασίσει να κατέβει φαίνεται οτι θα είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος με βούλα και υπογραφή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει αλλα δεν ξέρω αν στην φάση αυτή μπορεί αφού τα ποσοστά δημοφιλίας του εντός της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ χαμηλά.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να είστε υποψιασμένοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης