• 15 Μαΐου 2024,

Έρχονται οι Αλκυονίδες μέρες …

 Έρχονται οι Αλκυονίδες μέρες …

Τα επόμενα προεκλογικά 24άωρα μέχρι την Κυριακή της κάπλης θα τα ζήσουμε σε ένα περιβάλλον σκληρής πόλωσης και μεγάλης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρώτης θέσεις.

Οι μάχες είναι σκληρές και πλέον όλοι τα δίνουν όλα.

Απο την πλευρά  του Σαμαρά επιστρατεύονται φόβος και τρομοκρατία για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί να διαπραγματευτεί ώς κυβέρνηση της επόμενη μέρα της χώρας με τους εταίρους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απο την άλλη υποστηρίζει οτι η ΕΛΠΙΔΑ έρχεται.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών έχουν δείξει οτι όσο ο Τσίπρας βγαίνει και υπόσχεται κατάργηση φόρων και χαρατσιών τόσο μεγαλώνει η διαφορά απο την δεύτερη Νέα Δημοκρατία που προσπαθεί να πείσει τους έλληνες οτι αυτή η πολιτική θα είναι αδιέξοδη και θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε νέα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και να ξέρετε οτι όλοι αυτοί που την Κυριακή θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένουν απο την Δευτέρα το πρωί φουρνέλα και αντάρες αλλα πιστεύουν οτι μια δυνατή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με νωπή την εντολή του λαού θα μπορέσει διαπραγματευτικά να πάρει περισσότερα απο την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα περιβάλλον που θα είναι ευνοϊκό.

Απο την άλλη ο Σαμαράς υποστηρίζει οτι με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να παίζουμε και δεν πρέπει κυρίως να ρισκάρουμε όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα μετά απο τόσες θυσίες.

Ο Σαμαράς υποστηρίζει οτι με δική του κυβέρνηση την επόμενη των εκλογών ολοκληρώνεται η τελευταία αξιολόγηση της τρόϊκας και περνάμε στην επόμενη μέρα της ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Ομαλά χωρίς περιπέτεις και κυρίως χωρίς να χάσουμε πολύτιμο χρόνο.

΄Τις μέρς που απομένουν μέχρι την Κυριακή και τα δύο κόμματα θα επικεντρωθούν στους αναποφάσιστους που για πολλούς θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Μέχρι και ο Μίτσελ ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού έδειξε σε συνέντευξη του σε μέσο της Ισπανίας την συμπάθεια του στον Αλέξη Τσίπρα.

Προτιμά σύμφωνα με τα λεγόμενα του να νικήσει ο Αλέξης (τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα) παρά ο Αντώνης Σαμαράς.

Μέχρι και το Σάββατο σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός θα είναι βροχερός και δύσκολος για μετακινήσεις λόγω των έντοντων βροχοπτώσεων.

Το καλό είναι οτι καθόλη την διάρκεία των βροχοπτώσεων οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ καλές.

Βέβαια μέσα στον Γενάρη περιμένουμε και τις Αλκυονίδες μέρες που δεν θέλουμε να πιστέψουμε οτι ήταν οι προηγούμενες αφού οι Αλκυονίδες ημέρες θυμίζουν άνοιξη και οι προηγούμενες μέρες μπορεί να ήταν ήπιες αλλα δεν θυμίζανε άνοιξη.

Καθησυχαστικές δηλώσεις έκανε προχθές το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης λέγοντας οτι το κόμμα του ώς κυβέρνηση θα αποδεχτούν την δανειακή σύμβαση απλά θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ετοιμάζοντας το δικό τους πρόραμμα.

Βέβαια όταν μιλάμε για το τέλος των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ δεν ξέρω κατα πόσο είναι επίκαιρο να μιλάμε για αλλαγή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η επόμενη μέρα και ειδικότερα η επόμενη μέρα με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα πρέπει να είναι διαφορετική.

Οτι είναι να γίνει θα γίνει που λέει και ο λαός ο σοφός.

Υπομονή αγαπητοί αναγνώστες.

Κυριακή κοντή γιορτή.

Γεροί να είμαστε να ζήσουμε και την επόμενη μέρα , όποια και να είναι αυτή.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης