• 5 Μαΐου 2024,

Έρχονται τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη, μέρα πανελλαδικής απεργίας

 Έρχονται τα τρακτέρ στο κέντρο της πόλης την Πέμπτη, μέρα πανελλαδικής απεργίας

Οι αγρότες έρχονται στην Καβάλα με τα τρακτέρ. Αυτό είναι το συμπέρασμα των πρώτων συμφωνιών και συνεννοήσεων όσων θα λάβουν μέρος την Πέμπτη στην απεργιακή συγκέντρωση της πλατείας Καπνεργάτη. Τα τρακτέρ θα είναι περίπου 50, όλα θα έρθουν στην Καβάλα από τον κόμβο της Χρυσούπολης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να σταθμεύσουν στην οδό Βενιζέλου, αρκετά κοντά δηλαδή στην απεργιακή συγκέντρωση. Πολλοί περισσότεροι θα είναι οι αγρότες που μεθαύριο το πρωί θα έρθουν από τα μπλόκα του Νομού στο κέντρο της πόλης. Αγρότες αναμένεται να συμμετάσχουν και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας. Δεν αποκλείεται τρακτέρ να υπάρξουν και στην συγκέντρωση της Κεντρικής Πλατείας.

Χθες το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ Καβάλας οργάνωσε σύσκεψη (φωτογραφία) για την προετοιμασία της απεργίας. Η προσέλευση ήταν μικρή. Εκπροσωπήθηκαν οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Καβάλας, οι δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, στο Νοσοκομείο, η ΕΛΜΕ και οι εφοριακοί. «Απουσιάζουν πολλά σωματεία» αναγνώρισε ο πρόεδρος του τμήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης. Ενημέρωσε ωστόσο τους συναδέλφους του ότι στην απεργία της Πέμπτης θα μετέχουν μαζικά οι εκπαιδευτικοί κι έτσι την ίδια μέρα αναμένεται να μην λειτουργήσουν πολλά σχολεία! Ο κ. Ιωαννίδης επιβεβαίωσε την πληροφορία για τα τρακτέρ που θα έρθουν στην πόλη. Είπε μάλιστα ότι για τη διευκόλυνση τους εξετάστηκε το ενδεχόμενο η συγκέντρωση των απεργών πολιτών να γίνει στον Δημοτικό Κήπο και όχι στην πλατεία Καπνεργάτη. Τελικά παρέμεινε τόπος της συγκέντρωσης η πλατεία Καπνεργάτη επειδή αυτό ήδη είχε ανακοινωθεί από σωματεία προς τα μέλη του.

*Αιφνιδιαστική δράση υπέρ της απεργίας έκανε χθες το πρωί το ΠΑΜΕ. Κρέμασε μεγάλο πανό στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Διαβάστε επίσης