• 19 Μαΐου 2024,

Συμφώνησαν για την Παναγία

 Συμφώνησαν για την Παναγία

Δύο ώρες συζητούσαν στο γραφείο της δημάρχου οι κάτοικοι της συνοικίας της Παναγίας με τη δήμαρχο και συνεργάτες της για τα δύο προβλήματα που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες. Μετά από συζήτηση δύο ωρών οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα, να τροποποιηθεί δηλαδή η μελέτη του έργου στην οδό Πιπίνου, σε αρκετά σημεία δεν θα επηρεασθεί η ουσία των εργασιών, ενώ το θέμα της κατεδάφισης του ετοιμόρροπου σπιτιού στην οδό Μεχμέτ Αλή είναι στις υπηρεσίες, δυστυχώς όχι σε αυτές του Δήμου Καβάλας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου. Η Δ. Τσανάκα κάλεσε στις 11.00 χθες το πρωί στο γραφείο της τον σύλλογο κατοίκων της Παναγίας με επικεφαλής τον πρόεδρο Φώτη Λαζαρίδη και τον συμπολίτη Χρυσόστομο Κοσμίδη, που εκπροσωπούσε τους κατοίκους στην οδό Πιπίνου.

Μαζί με τη δήμαρχο στη συζήτηση έλαβαν μέρος ο αντιδήμαρχος Φ. Φιλιππίδης και ο μηχανικός του Δήμου Καβάλας, Μάκης Χαραλαμπίδης.

Περισσότερο συζητήθηκε το θέμα των εργασιών πλησίον της οδού Πιπίνου. Οι χάρτες άνοιξαν κι έγιναν συζητήσεις για όλες τις λεπτομέρειες του έργου οι οποίες κατέληξαν σε συμφωνία μικρών αλλαγών στη μελέτη.

Το δεύτερο θέμα, αυτό του ετοιμόρροπου σπιτιού στην οδό Μεχμέτ Αλή είναι πιο δύσκολο, καθώς εμπλέκονται κι άλλες υπηρεσίες. Αρχαιολογική υπηρεσία με έδρα την Ξάνθη, απάντησε ήδη στο Δήμο Καβάλας προτείνοντας την κατεδάφιση με χειρονακτικές εργασίες μόνο του πρώτου ορόφου του σπιτιού. Η διαδικασία όμως συνεχίζεται καθώς πρέπει να εμπλακούν σε αυτήν κι άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, η πολεοδομία και η αρχαιολογία Καβάλας. Εμπλέκονται δε και υπηρεσίες που έχουν σχέση με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμος Καβάλας θα πιέσει, ο Σύλλογος κατοίκων το ίδιο. Όπως είπε ο κ. Φώτης Λαζαρίδης υπάρχει αισιοδοξία ότι η αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών θα τρέξει γρήγορα κι ότι είναι να γίνει θα γίνει γρήγορα, χωρίς να είναι πιθανό πάντως αυτό το γρήγορα να αφορά κατεδάφιση εντός του μηνός Φεβρουαρίου. Μάλλον – αναφέρουν οι πιο ψύχραιμοι και ρεαλιστές γνώστες του προβλήματος ότι – η κατεδάφιση θα γίνει σ΄ έναν μήνα από σήμερα, ανάλογα με την ανταπόκριση άλλων υπηρεσιών.

Ο Φ. Λαζαρίδης είπε στην εφημερίδα μας, μετά τη συνάντηση, ότι ο σύλλογος αποχωρεί ικανοποιημένος από το ραντεβού με τη δήμαρχο. Τόνισε πάντως ότι το ετοιμόρροπο σπίτι στην οδό Μεχμέτ Αλή δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη συνοικία, αφού την κόβει στη μέση.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη η αμφιδρόμηση που λύνει κατά κάποιο τρόπο προσωρινά το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Παναγία, δημιουργεί διάφορα άλλα προβλήματα, με αποτέλεσμα η τροχαία Καβάλας να είναι συχνά στους δρόμους της Παναγίας για να δώσει λύση.

Διαβάστε επίσης