Έτοιμες οι πρώτες πλωτές εξέδρες

 Έτοιμες οι πρώτες πλωτές εξέδρες

Σχεδόν έτοιμες είναι οι πρώτες πλωτές εξέδρες που κατασκευάζονται στην περιοχή της Ξάνθης, προκειμένου να μετατρέψουν όταν χρησιμοποιηθούν μέρος του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας σε μαρίνα.

Ο Οργανισμός που παρακολουθεί στενά το όλο θέμα, δεν αποκλείει ο ανάδοχος να ρίξει στη θάλασσα τις πρώτες έτοιμες πλωτές εξέδρες, ακόμα και μέσα στο μήνα. Αυτό εάν γίνει θα κριθεί τις επόμενες ημέρες, θα γίνει σ΄ ένα από τα δύο σημεία του λιμανιού όπου θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο.

Επελέγη ήδη οι πρώτες πλωτές εξέδρες να πέσουν στη θάλασσα κοντά στην περιοχή του ΝΟΚ.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας έχει ήδη αποφασίσει να πληρώσει αυτός το ΦΠΑ, για το συγκεκριμένο έργο. Αυτή την περίοδο ο ανάδοχος θα κόψει το πρώτο τιμολόγιο, προκειμένου να πληρωθεί τα πρώτα χρήματα σε σχέση και με την πορεία των εργασιών του. Το τιμολόγιο λοιπόν θα πληρωθεί από δύο διαφορετικές υπηρεσίες, από δύο διαφορετικούς φορείς. Η καθαρή αξία του τιμολογίου θα πληρωθεί από τη διαχειριστική αρχή από την Κομοτηνή, αλλά το ΦΠΑ από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Ο Οργανισμός αισιοδοξεί – επειδή το ποσό είναι μεγάλο – ότι στο τέλος αυτής της διαδικασίας θα έχει επιστροφή ΦΠΑ στο ταμείο του, περιορίζοντας έτσι τη ζημιά.

Ο Οργανισμός εξέτασε όλες τις δυνατότητες που είχε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να πληρώσει αυτός το ΦΠΑ, για να συνεχισθεί το έργο χωρίς προβλήματα και στη συνέχεια να πληρωθεί κι ο εργολάβος, βάσει όμως των οικονομικών του στοιχείων και των δεδομένων που αφορούν τις πληρωμές αυτών των τιμολογίων, είναι βέβαιο ότι θα διεκδικήσει επιστροφή του φόρου προστιθέμενης αξίας.

 

Διαβάστε επίσης