Έτρεξαν για καλό σκοπό

 Έτρεξαν για καλό σκοπό

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με μεγάλη συμμετοχή, ο 6ος γρηγοριανός αγώνας δρόμου. Εκκίνηση δόθηκε στη Νέα Καρβάλη, στις 8.00 το πρωί. Ο τερματισμός έγινε μία ώρα μετά, στην κεντρική πλατεία της Καβάλας. Πρόκειται για έναν λαϊκό αγώνα δρόμου που οργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ – ΚΙΒΩΤΟΣ στην Καβάλα. Στόχος η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, εξάρτησης. Στο χθεσινό αγώνα συμμετείχαν δέκα νέοι άνθρωποι που ήταν στην Καβάλα, από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μετέχουν στο πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ.
Συνολικά στον αγώνα δρόμου συμμετείχαν 128 άνδρες και 74 γυναίκες. Πρώτος άνδρας τερμάτισε ο Δημήτρης Βογιατζής, σε 39 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα. 2ος ο Δημήτρης Φούκας, 3ος ο Κώστας Τριανταφύλλου. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Κική Αρσένη.
Στην εφημερίδα μας μίλησε η Χ»Χαραλάμπους Εβελίνα, πρόεδρος του συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ. Η κα Χ»Χαραλάμπους μίλησε για τη διοργάνωση και το πρόγραμμα ΚΙΒΩΤΟΣ, που υλοποιείται στην Καβάλα. Είπε τα εξής: «Ήμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή. Φέτος ήταν πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή. Πάνω από 200 αθλητές έλαβαν μέρος. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ευαισθητοποιείται ο κόσμος, που μας αγκαλιάζει, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να γνωστοποιήσουμε το έργο του ΚΕΘΕΑ και να υποδείξουμε σε όλα τα παιδιά και στους γονείς, όταν έχουνε πρόβλημα, μέσω του ΚΕΘΕΑ υπάρχει σωτηρία. Μπορούν να σωθούν οι άνθρωποι από τις εξαρτήσεις τους, δεν είναι άρρωστοι, απλά εθισμένοι».
ΕΡ: Πριν από ένα χρόνο, εδώ για το πρόγραμμα της Καβάλας, υπήρχαν κάποιες ανησυχίες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Στο διάστημα που μεσολάβησε πως πήγαν τα πράγματα, ως προς τον προγραμματισμό αυτό;
ΑΠ: «Έχει συρρικνωθεί πάρα πολύ το προσωπικό. Προσπαθούν οι άνθρωποι , αφού λιγότερα άτομα πρέπει να έχουν περισσότερες ευθύνες. Είναι σίγουρα δύσκολα τα πράγματα. Στηριζόμαστε περισσότερο στον εθελοντισμό των ανθρώπων και όσοι βοηθάμε στο σύλλογο εθελοντικά βοηθάμε. Προσπαθούμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ».
ΕΡ: Αυτό επηρεάζει την ουσία ή όχι;
ΑΠ: «Όχι. Ευτυχώς οι άνθρωποι είναι πάντα εκεί, οποιαδήποτε στιγμή τους ζητήσουμε, είναι πάντα εκεί και μας ακούνε».

 

Διαβάστε επίσης