• 15 Μαΐου 2024,

Έφυγαν τα τρακτέρ από τη Χρυσούπολη

 Έφυγαν τα τρακτέρ από τη Χρυσούπολη

Οι συναντήσεις εκπροσώπων αγροτών της Μακεδονίας και της Θράκης στην Αθήνα, την περασμένη Παρασκευή, τόσο με κυβερνητικά στελέχη, όσο και με τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έπαιξαν το ρόλο τους. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, βρίσκονται σε κατάσταση αναστολής. Στις 10.00 χθες το πρωί συντεταγμένα τα τρακτέρ αποχώρησαν όλα από τη διασταύρωση Χρυσούπολης, που για 15 μέρες ήταν παραταγμένα. Οι αγρότες εκτιμούν ότι κάποια από τα αιτήματά τους έγιναν δεκτά, κάποια άλλα όχι. Θα περιμένουν τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Δεν αποκλείουν να επανέλθουν σε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης ήταν ανάμεσα στους βουλευτές που παρακολούθησαν τις συναντήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου απ΄ τη μια συμμετείχαν παράγοντες από το υπουργείο οικονομικών από την άλλη εκπρόσωποι των αγροτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το δελτίο τύπου που εξέδωσε είναι το ακόλουθο:

 

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, επιθυμώντας να συνδράμει στην προβολή και στην επίλυση των προβλημάτων των αγροτών του Ν. Καβάλας ώστε να επιτευχθεί άρση του αδιεξόδου που είχε δημιουργηθεί, οργάνωσε και συμμετείχε σε σύσκεψη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ και Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής κ. Μπούρα, του Βουλευτή Επικρατείας και Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Λαζαρίδη, του Συμβούλου του Πρωθυπουργού κ. Παναγόπουλου, Βουλευτών αγροτικών περιοχών και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, της οποίας είναι μέλη οι εκπρόσωποι των αγροτών Ν.Καβάλας κ. Πασαλίδης και κ. Λεπίδας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών του νομού μας είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματά τους, να προβάλουν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους και να τα συζητήσουν ώστε να βρεθούν λύσεις που θα ικανοποιούν τον πολυπληθή αγροτικό μας κόσμο.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μπούρας δήλωσε πως πράγματι υπήρξε θέμα με τις διάφορες εγκυκλίους και τα προβλήματα που ανέκυψαν θα τεθούν προς επίλυση έως το τέλος της εβδομάδας και ανέλαβε τη δέσμευση πως για όσα δε θα διευθετηθούν θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση. Τέλος για το ασφαλιστικό και το ενεργειακό δήλωσε πως το θέμα μελετάται με αμέριστη προσοχή και ιδιαίτερη ευαισθησία και θα υπάρξουν σύντομα διευκρινίσεις και εξελίξεις, σε συνεννόηση πάντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση που εν προκειμένω θέτει ορισμένα εμπόδια.

Οι αγρότες ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους πως θα συγκαλέσουν συνελεύσεις με τους συναδέλφους τους, θα συζητήσουν τις εξελίξεις στα μπλόκα και θα αποφασίσουν για τις επόμενες ενέργειές τους.

 

 

Διαβάστε επίσης