Σύνδεσμος Τυφλών:Συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας

 Σύνδεσμος Τυφλών:Συνέλευση και κοπή βασιλόπιτας

Η περιφερειακή ένωση τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έκοψε σήμερα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς τη βασιλόπιτα της νέας χρονιάς. Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση όπου εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του 2014, έγινε ενημέρωση σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η προσέλευση των μελών της περιφερειακής ένωσης τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας σύλλογος που αναφέρεται στην Καβάλα και τη Δράμα, δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, λόγω της κακοκαιρίας. Το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε θέματα που έχουν να κάνουν με τις επιτροπές ΚΕΠΑ, τη διανομή τροφίμων, τη σύνταξη των φορολογικών δηλώσεων κ.α. Όπως είπαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου στη γενική συνέλευση πρέπει κάθε τυφλός να προετοιμαστεί για να περάσει επιτροπή ΚΕΠΑ και να πιστοποιήσει την αναπηρία του.

«Όλοι πρέπει να ετοιμάσουν τα δικαιολογητικά, καθώς αυτή η γνωμάτευση, αυτή η πιστοποίηση ζητείται όλο και συχνότερα» ειπώθηκε στη γενική συνέλευση.

Για τη διανομή τροφίμων ο σύλλογος εξήγησε ότι αυτά μοιράζονται με συγκεκριμένα κριτήρια. Πρώτα – πρώτα σε άπορες οικογένειες. Ανακοινώθηκε επίσης ότι τα μέλη του συνδέσμου μπορούν με μια απλή αίτηση στα ΚΕΠ να εξασφαλίσουν τη λεγόμενη κάρτα πολιτισμού και να έχουν μειωμένα εισιτήρια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση στο τιμολόγιο του νερού στο Δήμο Καβάλας και στο Δήμο Δράμας αλλά και σε μικρότερους άλλους δήμους των δύο νομών. Ενώ μπορούν με την απόφαση της επιτροπής ΚΕΠΑ να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Τη διαδικασία της κοπής της βασιλόπιτας παρακολούθησαν διάφοροι τοπικοί παράγοντες, όπως ο Κώστας Μορφίδης, ο Άρης Βέρρος, ο Ανέστης Δημητριάδης, ο Αρχέλαος Γρανάς, ο Δήμος Ζαχαριάδης, ο Κωστής Σιμιτσής, ο Σάββας Εμφιετζής, εκπρόσωποι συνταξιουχικών σωματείων κ.λ.π.

 

 

Διαβάστε επίσης