Έχασε χρόνο, όχι την κατηγορία ο ΑΟΚ

 Έχασε χρόνο, όχι την κατηγορία ο ΑΟΚ

Σε αυτόν τον …θαυμαστό κόσμο της ελληνικής πραγματικότητας, κομμάτι του οποίου είναι αναμφίβολα και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ΑΟΚ παραμένει ζωντανός. Πασχίζει να δικαιωθεί αλλά αυτό από τη μια δεν είναι εύκολο, από την άλλη προσκρούει σε διάφορα συμφέροντα. Ποδοσφαιρικά και οικονομικά. Σήμερα ο ΑΟΚ έχασε κι άλλο χρόνο, ευτυχώς όμως δεν έχασε την Β’ Εθνική. Παραμένει «ζωντανός» με νέα καταληκτική ημερομηνία την 31η Αυγούστου.

Η Β’ Εθνική (Football League) πήρε μια «καλούτσικη» απόφαση. Δηλαδή είπε ότι δέχεται τις τρεις ομάδες αρκεί να δεχθεί η Σούπερ Λιγκ την αναδιάρθρωση. Οπότε η Σούπερ Λιγκ δέχεται την αναδιάρθρωση κι έτσι τελειώνουν όλα θετικά. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει η Σούπερ Λιγκ κάτι να πάρει. Αυτό που φαίνεται ότι θα πάρει (με τον έναν ή άλλο τρόπο) είναι να διατηρήσει στις τάξεις της 7 ομάδες που σήμερα δεν έχουν τις οικονομικές προϋποθέσεις να συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα. Έτσι κι αλλιώς για αυτές τις ομάδες χρειάζονταν νομοθετική ρύθμιση. Τώρα ένας λόγος περισσότερο. Θα πάρουν –κατά τις τελευταίες πληροφορίες από την Αθήνα- αυτή τη βοήθεια και θα δώσουν ως αντάλλαγμα αυτό που ζητά η Β’ Εθνική. Δηλαδή αναδιάρθρωση και των δύο μεγάλων κατηγοριών. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα γίνουν όλα αυτά. Παίζει ρόλο η πορεία της νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή (που αυτό το διάστημα είναι κλειστή), η επόμενη συνέλευση της Σούπερ Λιγκ, η στάση της Ομοσπονδίας. Όσο για τον ΑΟΚ, αυτός παλεύει με τα διάφορα …θηρία. Ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Τσαλουχίδης είναι αρκετά μόνος. Τα δύο πολιτικά πρόσωπα που αναμίχθηκαν με την υπόθεση (Παναγιωτόπουλος, Καλαντζής) έχουν μικρές δυνατότητες αφού στο ποδόσφαιρο ισχύει το αυτοδιοίκητο. Παρόλα αυτά προσπαθούν, κάθε ένας με τον τρόπο του. Κι ενώ ο Ν. Παναγιωτόπουλος είναι μετρημένος, ο Γιώργος Καλαντζής φλυαρεί θυμίζοντας το λαϊκό ρητό: Πολλά τα λόγια, λίγα τα έργα.

Σήμερα το μεσημέρι η Β’ Εθνική εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Η Γ.Σ. της Football League ασχολήθηκε καθ΄ υπόδειξη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σχετικά με τις υποθέσεις των ομάδων Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, παρ΄ ότι οι σχετικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Super League και της Football League έχουν ήδη αποσταλεί προς έγκριση στην Ε.Π.Ο., και κατά πλειοψηφία κατέληξε όπως:Α) Για την επίλυση του θέματος απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της Super League, τροποποιώντας την προκήρυξή της και την επικύρωση των προκηρύξεων της Super League και της Football League από την Ε.Π.Ο.Β) Υπό την προϋπόθεση η Super League να προβεί άμεσα σε τροποποίηση της προκήρυξής της, ούτως ώστε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο οι ομάδες που θα αγωνίζονται σε αυτή να είναι 18, τότε η Football League θα τροποποιήσει κι αυτή την προκήρυξη των πρωταθλημάτων για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 ώστε να προβιβασθούν στη Super League πέντε (5) ομάδες και να υποβιβασθούν στη Football League2 τρεις (3) ομάδες. Γ) Για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων θα πρέπει όλες οι παραπάνω ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου 2012. Για το λόγο αυτό η Football League παρατείνει την έναρξη των πρωταθλημάτων της κατά μία εβδομάδα, ήτοι από 16 σε 23/09/2012.

 

 

Διαβάστε επίσης