Έχουν χρόνο οι πρατηριούχοι του Ν. Καβάλας

 Έχουν χρόνο οι πρατηριούχοι του Ν. Καβάλας

Εντός του μηνός είναι υποχρεωμένα τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να εφαρμόσουν το σύστημα εισροών – εκροών. Το υπουργείο ενημέρωσε ότι δε θα δώσει παράταση, άρα οι πρατηριούχοι στο λεκανοπέδιο Αττικής και τη συμπρωτεύουσα, πρέπει να δράσουν γρήγορα.

Αντίθετα έχουνε μπόλικο χρόνο στη διάθεσή τους οι πρατηριούχοι της Καβάλας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την εφαρμογή αυτού του συστήματος σε ημερίδα που έγινε στην πόλη μας, τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με την αρχική προθεσμία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού Καβάλας, έπρεπε να εγκαταστήσουν το σύστημα μέχρι το Μάρτιο του 2014. Δόθηκε όμως παράταση. Έτσι το σύστημα εισροών – εκροών πρέπει απαραίτητα να εγκατασταθεί στα πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2014. Δηλαδή για τους πρατηριούχους του νομού Καβάλας δεν υπάρχει καμιά βιασύνη, υπάρχει χρόνος για ενημέρωση, κατάλληλες αποφάσεις, καθώς η αγορά κι η εγκατάσταση του συστήματος, δεν είναι μια απλή υπόθεση, χρειάζεται ένα αρκετά μεγάλο ποσό, που δυσκολα μπορεί να το βρει και να το εξασφαλίσει κάποιος επαγγελματίας, σ΄ αυτή την περίοδο κρίσης στην οποία βρισκόμαστε.

Προς το τελος του μηνός Σεπτέμβρη, η Ομοσπονδία Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ελλάδος θα δώσει στη δημοσιότητα μελέτη της, για το πώς κινήθηκε πέρσι η αγορά, στον τομέα του πετρελαίου θέρμανσης. Η μελέτη που θα δοθεί στη δημοσιότητα θα αποδεικνύει ότι η εξίσωση της τιμής πετρελαίου κίνησης με αυτήν του πετρελαίου θέρμανσης, το χειμώνα 2012 – 13, δεν είχε κανένα ουσιαστικό όφελος για το κράτος.

 

Διαβάστε επίσης