• 2 Ιουνίου 2024,

Ήδη ικανοποιημένη η Γεσθημανή Καραβίδα

 Ήδη ικανοποιημένη η Γεσθημανή Καραβίδα

Εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή και λειτουργεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο εμπορικό κέντρο ατομική φωτορεαλιστική ζωγραφική έκθεση της βραβευμένης καβαλιώτισσας ζωγράφου Γεσθημανής Καραβίδα.

Στην τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε όμορφη εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν ποιήματα, υπήρξε ειδική διακόσμηση, μία παραγωγή της Θεάτρου Ανάβασης.

Η Γεσθημανή Καραβίδα γεννήθηκε στην Καβάλας. Λίγες φορές όμως έχει εκθέσει έργα της στην πόλη. Ακολουθεί αυτή την ειδική τεχνική, όπου οι πίνακες ζωγραφικής, μοιάζουν πολύ με φωτογραφίες. Πρόκειται για φωτορεαλιστική ζωγραφική. Η κα Καραβίδα μας είπε ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες της έκθεσης είναι ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του κοινού. Είπε τα εξής: «Βασικά δουλεύω με λάδια και με ακρυλικά χρώματα. Η τεχνική είναι φωτορεαλιστική ζωγραφική, η οποία απεικονίζει την πραγματικότητα. Λέγεται έτσι γιατί μοιάζει σαν φωτογραφία. Κάθε έργο που δουλεύεται με αυτή την τεχνική, μοιάζει σαν νάναι φωτογραφία».

ΕΡ: Ενώ;

ΑΠ: «Δεν είναι φωτογραφία».

ΕΡ: Ούτε στηρίζεται σε φωτογραφία;

ΑΠ: «Έχει σχέση με φωτογραφία, αλλά δεν είναι… Έχει μεγάλη διαφορά. Όπως είπε κι ένας φωτορεαλιστής παλιότερα, ότι η φωτορεαλιστική ζωγραφική με τη φωτογραφία έχει σχέση όσο ο κινηματογράφος με τη γλυπτική. Από κει καταλαβαίνουμε τι σχέση έχει το ένα με το άλλο».

ΕΡ: Με μια πρώτη ματιά ο επισκέπτης μπερδεύεται όντως;

ΑΠ: «Ναι. Τη φωτογραφία μπορείς και την αναπαράγεις πάρα πολλές φορές. Ενώ στη ζωγραφική δε μπορείς να κάνεις ένα έργο πολλές φορές και ν΄ αποτυπωθεί το ίδιο, αυτή είναι η διαφορά».

ΕΡ : Βλέπουμε σ΄αυτό το σημείο που είμαστε έχετε θάλασσα και Καβάλα;

ΑΠ: «Τα δύο αυτά έργα αφορούνε την Καβάλα. Το 2000 που είχε γίνει ο μεγάλος Νοτιάς και τα κύματα αυτά βέβαια, με κίνησαν πάρα πολύ το ενδιαφέρον. Μ΄ αρέσει η θάλασσα, μ΄ αρέσει να την παρακολουθώ, ν΄ αλλάζω χρώμα, ν΄ αλλάζω μορφή…»

ΕΡ: Μέχρι πότε θα είστε εδώ;

ΑΠ: «Μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή».

ΕΡ: Ώρες;

ΑΠ: «Το πρωί 10.30 με 2.30 και το απόγευμα 5.30 με 9.30».

ΕΡ: Ο κόσμος τι λέει;

ΑΠ: «Είμαι ευτυχής και πάρα πολύ συγκινημένη γιατί έχω ακούσει πάρα πολύ καλές κριτικές από τον κόσμο, από τους απλούς κι απ΄ αυτούς που είναι σχετικοί και ξέρουνε από τέχνη. Το βασικότερο είναι αυτό. Και νιώθω πάρα πολύ συγκινημένη πραγματικά».

 

 

 

Διαβάστε επίσης