• 5 Μαΐου 2024,

Ήλιος και Πέτρα εντός του Cosmopolis

 Ήλιος και Πέτρα εντός του Cosmopolis

Με την ιστοσελίδα που υπάρχει ήδη στο διαδίκτυο και το πρώτο δελτίο τύπου την προηγούμενη εβδομάδα, η πόλη μας επανήλθε σε ρυθμούς Cosmopolis. Το φεστιβάλ ξαναγίνεται στη συνοικία της Παναγίας, 21 με 24 Ιουλίου. Σ΄ αυτή τη διοργάνωση εμπλέκεται δυναμικά η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, κατόπιν συμφωνίας του προέδρου της Καπλάνη Ιωσηφίδη με την πρόεδρο της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου και τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

Ήδη ανατέθηκε στη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης το έργο της επιλογής και της πρόσκλησης των χορευτικών συγκροτημάτων. Θα είναι περίπου οκτώ χορευτικά συγκροτήματα απ΄ όλο τον κόσμο.

Έχει επίσης συμφωνηθεί στις 24 Ιουλίου, τελευταία μέρα του Cosmopolis η τελετή λήξης να γίνει στο Ακόντισμα, με τον τίτλο «Ημέρες Ήλιος και Πέτρα». Μ΄ αυτόν τον τρόπο το φεστιβάλ «Ήλιος και Πέτρα» της Ν. Καρβάλης, απορροφάται από το φεστιβάλ Cosmopolis, διασώζεται, παραμένει θεσμός ισχυρός στην πόλη, με παρεμφερές αντικείμενο, μ΄ αυτό του φεστιβάλ Cosmopolis. Η Δημωφέλεια αναλαμβάνει να προετοιμάσει τις υπόλοιπες δράσεις του φεστιβάλ. Τα μουσικά γεγονότα, το παιδοcosmopolis αλλά και τα θέματα που έχουνε σχέση με την κουζίνα, εδέσματα από χώρες του εξωτερικού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το φεστιβάλ Cosmopolis θα είναι εφάμιλλο και καλύτερο των προηγούμενων οργανώσεων. Από οικονομικής πλευράς η Δημωφέλεια φέρεται ότι θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να κάνει ένα φεστιβάλ όπως το ζητούν οι καβαλιώτες. Οι δε μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες – θα είναι αρκετές, με πιθανούς χώρους πραγματοποίησης κάθε βράδυ μετά το τέλος των εμφανίσεων των χορευτικών συγκροτημάτων, το Φρούριο, το χώρο μπροστά από το άγαλμα του Μ. Άλι στην Παναγία και φυσικά την περιοχή του Λιμανιού. Όλα αυτά είναι το βασικό σχέδιο το οποίο δουλεύεται. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά το Πάσχα.

Διαβάστε επίσης