• 18 Μαΐου 2024,

Επίσκεψη και επαφές στην Καβάλας

 Επίσκεψη και επαφές στην Καβάλας

Τριήμερο στην Καβάλα πέρασε ο Μακάριος Λαζαρίδης, διευθυντής του γραφείου τύπου της Ν.Δ., στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ. Λαζαρίδης ήρθε στην Καβάλα την Παρασκευή μαζί με τη σύζυγό του, αναχώρησε για να επιστρέψει στην Αθήνα, χθες. Οι λόγοι της επίσκεψής του δεν έχουνε ξεκαθαρίσει. Οριστικά και επισήμως λέγονται πολλά και διάφορα. Ακούγονται πληροφορίες και φήμες ότι ο κ. Λαζαρίδης ήρθε στην Καβάλα για να ξεκουρασθεί, γιατί βολιδοσκοπεί τα πράγματα προκειμένου να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Καβάλας με τη Ν.Δ., ακούστηκε επίσης και το ότι ήρθε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Μπάμπη Δράκου, στις εκλογές της ΝΟΔΕ. Κάπου ανάμεσα στις φήμες που προαναφέραμε βρίσκεται η αλήθεια. Το πιθανότερο σενάριο αναφέρει μια ιδιωτική επίσκεψη ανάπαυσης τώρα που ο πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται πρώτη φορά μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ., στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ. Λαζαρίδης είδε συγγενείς του στην Καβάλα. Είναι γνωστό ότι η καταγωγή του είναι από την Καβάλα, αν κι απουσιάζει επί σειρά ετών στην Αθήνα όπου εργάζεται.

Συνεργάστηκε πάντα σε θέματα τύπου και με την Ντόρα Μπακογιάννη και με τον κ. Μεϊμαράκη. Τελευταία βρίσκεται στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο στήριξε πολύ όσο ήταν υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος. Τις ημέρες που ο Ν. Παναγιωτόπουλος βρίσκονταν στο υπουργείο εργασίας ως υφυπουργός, ήταν στο γραφείο τύπου του υπουργείου. Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες των Αθηνών, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχει τακτική παρουσία, δηλώνει ερωτευμένος με την Καβάλα.

Όσο ήταν στην πόλη μας, ο Μακάριος Λαζαρίδης, είχε διάφορες επαφές και συναντήσεις, με το βουλευτή Ν. Παναγιωτόπουλο, με τη δήμαρχο Δ. Τσανάκα, με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μπ. Δράκο, διάφορα κομματικά στελέχη, ακόμη και με πρώην βουλευτές.

Σ΄ αυτό το κλίμα η τοπική Ν.Δ. μπαίνει από σήμερα και πάλι σε προεκλογική περίοδο. Εντός της εβδομάδος έχουν προθεσμία να καταθέσουν τις υποψηφιότητές τους όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΟΔΕ. Κάθε υποψηφιότητα πρέπει να υποστηρίζεται από υπογραφές συγκεκριμένων στελεχών. Ο Μπ. Δράκος που ήταν και παραμένει το φαβορί, έχει εξασφαλίσει με άνεση πάρα πολλές τέτοιες υπογραφές. Συνεχώς υπάρχουν φήμες ότι θα έχει αντίπαλο. Τελευταία ακούστηκε ότι θύμωσαν και στεναχωρέθηκαν που έχασαν την πρώτη φάση των εκλογών  η Μαρία Παραντινού και ο Σάκης Παπουτσής, δηλώνοντας ότι θα είναι αντίπαλοι του Μπ. Δράκου. Ακόμη κι αν αυτό φαίνεται ότι έγινε, υπάρχει το ερωτηματικό πόσο μπορούνε να είναι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΟΔΕ, όταν πριν από λίγες ημέρες ήταν υποψήφιοι πρόεδροι δημοτικής οργάνωσης; Λέγεται ότι υπάρχει κώλυμα στην εγκύκλιο, ότι κάποιος που ήταν ήδη υποψήφιος και δεν εξελέγη, δεν μπορεί και πάλι να είναι υποψήφιος, πολύ περισσότερο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην εκλογική διαδικασία για το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ θα ψηφίσουν συγκεκριμένα άτομα, περίπου 70, όπου αντικειμενικά ο Μπ. Δράκος, δουλεύοντας για την υποψηφιότητά του εδώ και καιρό, έχει μεγάλο και συγκεκριμένο και οριστικό κατά πολλούς προβάδισμα.

 

Διαβάστε επίσης