• 18 Μαΐου 2024,

Ήρθε η σειρά των – εθελοντών – ηλεκτρολόγων

 Ήρθε η σειρά των – εθελοντών – ηλεκτρολόγων

Τέσσερα μέλη του συνδέσμου ηλεκτρολόγων εργολάβων Καβάλας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου, Τάσο Μεταξά, δουλεύουν αυτές τις ημέρες στο σπίτι που κάηκε στην οδό Καποδιστρίου στη συνοικία του Βύρωνα.
Στο σπίτι γίνεται εθελοντική δουλειά με υλικά που αγόρασε ο Δήμος, εγκαθίσταται από την αρχή όλη η ηλεκτρική υποδομή ώστε ο χώρος να ξαναγίνει κατοικήσιμος. Οι εργασίες των ηλεκτρολόγων σε εθελοντική βάση θα τελειώσουν γρήγορα. Όπως φαίνεται το έργο αποκατάστασης της ζημιάς της οικίας από τη φωτιά, βαίνει προς ολοκλήρωση.
Χθες ο Τ. Μεταξάς είπε στην εφημερίδα μας, τα εξής: «Όπως είχαμε υποσχεθεί, τότε το Σεπτεμβριο που έγινε το περιστατικό και κάηκαν και τα τρία τα σπίτια, εμείς από την πρώτη μέρα σαν σύνδεσμος εργολάβων ηλεκτρολόγων νομού Καβάλας, υποσχεθήκαμε και το πράττουμε τώρα αυτή τη στιγμή, να φτιάξουμε τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις των ανθρώπων που καήκανε τα σπίτια τους. Ήδη ο Δήμος Καβάλας μας έχει χορηγήσει τα υλικά. Εμείς βάζουμε την εργασία. Δουλεύουμε εντατικά και πιστεύω πως σε δύο ημέρες θα έχουμε τελειώσει».
ΕΡ: Ποιοι είναι εδώ σήμερα; Θα πούμε τα ονόματα αυτών που συμμετέχουν;
ΑΠ: «Σήμερα, είμαι εγώ, ο Γιάννης Γιαννάκος, ο Γιώργος Ζησάκης και ο Θόδωρος Μαϊχώσης».
ΕΡ: Είστε η εκπροσώπηση του Συνδέσμου;
ΑΠ: «Ναι, όλοι είναι μέλη του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων Νομού Καβάλας και ήρθανε αφιλοκερδώς να προσφέρουν την εργασία τους».
ΕΡ: Είναι δύσκολη η δουλειά που κάνετε;
ΑΠ: «Είναι λίγο δύσκολη, γιατί είναι κτίσματα που έχουνε κτισθεί το 1930 με διάφορα υλικά, όπως είναι πέτρες, τούβλα, τσιμέντο, αλλά παρά τη δυσκολία του, θα τα καταφέρουμε».
ΕΡ: Το σπίτι έτσι όπως το βλέπετε, σε πόσες εβδομάδες ή μήνες θα κατοικηθεί, λέτε;
ΑΠ: «Εάν δουλέψουν και τα άλλα συνεργεία όπως δουλεύουμε εμείς, πιστεύουμε πως σε ενάμιση τελειώνει».

 

Διαβάστε επίσης