• 18 Μαΐου 2024,

Ολοκληρώθηκαν τα τοιχία αντιστήριξης στη Ραψάνη

 Ολοκληρώθηκαν τα τοιχία αντιστήριξης στη Ραψάνη

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής επισκέφθηκε χθες το πρωί το εκτελούμενο έργο στην Ακτή της Ραψάνης, στην περιοχή Περιστέρι, μπροστά από το δημοτικό στάδιο. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι ικανοποιημένη από την πορεία του έργου – αρκετά δύσκολου – που μέχρι εγκριθεί και να μπει σε φάση υλοποίησης έπρεπε να γνωμοδοτήσουν θετικά ένα σωρό δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί. Το έργο που ξεκίνησε λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές είναι σε καλή πορεία. Έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί τοιχία αντιστήριξης επί της ακτής 50 μέτρων, που λόγω της ιδιαιτερότητας του έργου, δεν είναι ένα ενιαίο τοιχίο, αλλά διαφορετικά τμήματα των 15 μέτρων.
Πολύ σύντομα οι εργασίες θα φτάσουν στη θάλασσα, όπου πρέπει να δημιουργηθεί ένας τεχνητός ύφαλος.
Οι εργασίες στη θάλασσα θα αρχίσουν το μήνα Αύγουστο, αφορούν τη θαλάσσια περιοχή στην Ακτή της Ραψάνης, στη δυτική της πλευρά.
Τις επόμενες ημέρες κι αφού περάσει εικοσαήμερο που προβλέπεται από τη μελέτη, για να δέσουν τα τοιχία αντιστήριξης, θα τοποθετηθούν στο χώρο που δημιουργείται ανάμεσα στην Ακτή και σε αυτά, φυσική ογκόλιθοι, με σκοπό ο χώρος που δημιουργείται θα μπαζωθεί για να σχηματισθεί ένας βραχόκηπος. Θα κατασκευαστούν επίσης μία σκάλα για να μπορούν οι πολίτες να βρίσκονται στην ακτή κι ένας διάδρομος επί του βραχόκηπου. Το έργο προχωρά πολύ γρήγορα, ενώ κατασκευάζεται από το συμπολίτη εργολάβο Κώστα Μπουμπούνα. Γίνεται δε με τέτοιο τρόπο ώστε ν΄ αντιμετωπισθεί μια κι έξω το πρόβλημα της διάβρωσης του εδάφους από τη θάλασσα, που ήταν ιδιαίτερα έντονο, στην ίδια περιοχή.

 

Διαβάστε επίσης