Προχωρά η αξιολόγηση, νέα διαμαρτυρία

 Προχωρά η αξιολόγηση, νέα διαμαρτυρία

Νέα διαμαρτυρία έκαναν χθες στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου Καβάλας, οι εργαζόμενοι σε αυτό. Ήταν μία διαμαρτυρία αρκετά δυναμική, για την αξιολόγηση που ξεκίνησε και συνεχίζεται, αφορά δε το προσωπικό του νοσοκομείου, για το προηγούμενο έτος 2013. Για συμπαράσταση στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ήταν παρόντες στη χθεσινή κινητοποίηση, συνταξιούχοι, εκπρόσωποι του ΚΚΕ και η διοίκηση του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Η χθεσινή κινητοποίηση προκλήθηκε από την εξέλιξη που παρουσίασε το ίδιο θέμα, μία μέρα νωρίτερα, συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 Ιουλίου. Εκείνη την ημέρα δόθηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους, που χειρίζονται υπηρεσιακά το θέμα της αξιολόγησης, γνωμοδότηση συμβολική δικηγόρου με την οποία καλύπτεται πλήρως η αρχική απόφαση του κ. Κοπατσάρη, θεωρείται νόμιμη, επιβάλλεται βάσει της γνωμοδότησης. Ότι άρχισε η απόφαση Κοπατσάρη, να συνεχισθεί. Δηλαδή η αξιολόγηση να προχωρήσει στο επόμενό της στάδιο, όπου κάθε εργαζόμενος στο νοσοκομείο θα πάρει προσωπική ειδοποίηση, ένα έντυπο, το οποίο θα συμπληρώσει με τα προσωπικά του στοιχεία, προκειμένου να φτάσουν αργά αλλά σταθερά στην ουσία της αξιολόγησης.
Είναι γνωστό ότι το σωματείο έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης Κοπατσάρη και της διαδικασίας που φαίνεται ότι συνεχίζεται. Από μέρα σε μέρα περιμένει την απόφαση υποστηρίζοντας ότι όσο το ανώτατα ελληνικά δικαστήρια δεν αποφαίνονται της διαδικασίας, είναι παράνομο με βάσει μία εγκύκλιο του υπουργείου η αξιολόγηση να προχωρά.
Στη χθεσινή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, φορούσαν όλοι πινακίδες – ταμπέλες πάνω στις οποίες αναγράφονταν το σύνθημα «με λένε ανεπαρκή, ντρέπομαι».
Είχαν μάλιστα φτιάξει ένα ομοίωμα εργαζόμενου ο οποίος φορούσε ρούχα εργαζόμενου του νοσοκομείου, είχε κρεμαστεί φορώντας στο στήθος του, την ίδια πινακίδα.
Για το θέμα η κα Κατερίνα Πετράκη, μίλησε στους δημοσιογράφους, λέγοντας τα εξής: «Αυτό που μεσολάβησε χθες το μεσημέρι (Πέμπτη 10 Ιουλίου), πληροφορηθήκαμε ότι ήρθε στους υπηρεσιακούς μας παράγοντες οι οποίοι είχανε ζητήσει γνωμοδότηση από τη διοίκηση για το αν η εγκύκλιος υποκαθιστά το νόμο κι άρα είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν στην αποστολή των φύλλων εκθέσεως αξιολόγησης για το 2013, βρέθηκε λοιπόν νομικός της Καβάλας, που γνωμοδοτεί ότι η εγκύκλιος είναι νόμος και μάλλον καθιστά υπεύθυνους και υποχρεωμένους τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες να συνεχίσουν τη διαδικασία και να στείλουν στους εργαζόμενους τα φύλλα εκθέσεων αξιολόγησης, ώστε να συμπληρωθούν και να βαθμολογηθούν».
ΕΡ: Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία συνεχίζεται;
ΑΠ: «Ναι, η διαδικασία συνεχίζεται. Εμείς ενημερώσαμε το πρωί τους συναδέλφους μας ότι δε θα παραλάβουν φύλλα εκθέσεως αξιολόγησης μέχρι την απόφαση την προσωρινή που ζητήσαμε για ασφαλιστικά μέτρα και την οποία καταθέσαμε. Θεωρούμε ότι θα είναι σήμερα (Παρασκευή 11 Ιουλίου) μέχρι το μεσημέρι, η από Δευτέρα – ενδεχομένως – και βλέπουμε τη συνέχεια».
ΕΡ: Πείτε μας τη διαδικασία. Δηλαδή παίρνει ο υπάλληλος το φύλλο έκθεσης αξιολόγησης και τι του ζητάνε να κάνει;
ΑΠ: «Παίρνει ο υπάλληλος το φύλλο έκθεσης, συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία, τα πτυχία του, τα σεμινάρια στα οποία συμμετείχε, ότι τέλος πάντων υπηρεσιακό θα πρέπει να συμπληρωθεί, την αυτοξιολόγηση και την καταθέτει αμέσως μετά στον άμεσο προϊστάμενό του, προκειμένου να εισηγηθεί εκείνος για τη βαθμολογία του».

 

Διαβάστε επίσης