• 13 Μαΐου 2024,

«Ήρθε η ώρα των αποφάσεων»

 «Ήρθε η ώρα των αποφάσεων»

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, συνάντησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του συλλόγου, στην πλατεία του Καπνεργάτη, τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Μίλησε σε αυτούς για την έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου, αύριο στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του «ΟΣΚΑΡ».

Χαρακτήρισε τη συνέλευση, ως την πιο κρίσιμη των τελευταίων ετών, επειδή σε αυτήν θα συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, αλλά κι η αποστολή εξώδικης διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), λόγω της πρωτοβουλίας του ταμείου ν΄ απειλεί μέσω επιστολών προς τους ασφαλισμένους που δεν πληρώνουν τις εισφορές τους, ακόμη και με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Ο Β. Λεμονίδης αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, σημειώνοντας τι έχει προηγηθεί σε πολιτικό και κυβερνητικό επίπεδο, τι έχει κατά πλειοψηφία αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του εμπορικού συλλόγου και το τι πρόκειται να γίνει βάσει του νέου νόμου, μέχρι να υπάρξει απόφαση κάθε αντιπεριφερειάρχη, σε κάθε μια από τις περιφερειακές ενότητες όλης της Ελλάδος.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι η γενική συνέλευση αύριο είναι από τις πιο κρίσιμες, των τελευταίων ετών, εξ αυτού του λόγου πρέπει να προσέλθουν σε αυτήν όλα τα μέλη του εμπορικού συλλόγου.

«Θα πάρουμε – είπε – απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές». Συνέχισε λέγοντας ότι «ο Σύλλογος αγωνίστηκε εξ αρχής να μην περάσουν οι 52 Κυριακές, με ανοιχτά τα καταστήματα, κάτι που ήθελαν κυβερνητικά στελέχη. Εμείς – είπε ο Β. Λεμονίδης, εννοώντας την πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου – προτείνουμε στη γενική συνέλευση τρεις Κυριακές μ΄ ανοιχτά τα μαγαζιά, ενώ η Αγωνιστική Συσπείρωση, προτείνει μία».

Προέβλεψε ότι η συμμετοχή των επαγγελματιών στη γενική συνέλευση θα είναι μεγάλη. Στη συνέχεια είπε τα εξής: «Μας καίει και το θέμα του ΟΑΕΕ, λόγω των κατασχετήριων που έφθασαν σε κάθε ένα ασφαλισμένο που δεν πληρώνει τις εισφορές του. Ο ΟΑΕΕ μας κυνηγά, μας εκβιάζει, που είναι ο δικός μας ασφαλιστικός φορέας. Συμφωνήσαμε οι σύλλογοι Εμπόρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να στείλουμε όλοι μαζί εξώδικη διαμαρτυρία. Το απόγευμα της Δευτέρας (χθες) γι΄ αυτό το λόγο θα είμαι στη Δράμα, στη γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου της Δράμας. Την Τετάρτη στη δική μας γενική συνέλευση θ΄ αποφασισθεί η αποστολή ενός τέτοιου εξώδικου. Περιμέναμε από τον ΟΑΕΕ να είναι δίπλα μας κι όχι να μας απειλεί».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Λεμονίδης είπε για τον εμπορικό σύλλογο Καβάλας ήρθε η ώρα των αποφάσεων και συμπλήρωσε ότι τα μέλη του συλλόγου πρέπει να συμμετάσχουν στη συνέλευση της Τετάρτης.

Αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιοι στην αγορά που συμφωνούν με το ελάχιστο του νόμου, δηλαδή να λειτουργούν τα καταστήματα επτά Κυριακές το χρόνο.

«Δεν υπάρχει πρόβλημα με το Επιμελητήριο. Διαφορετικές απόψεις εκπροσώπων του, θα τις λύσουμε δημοκρατικά», είπε επίσης ο Β. Λεμονίδης. Σημείωσε μάλιστα με βάση τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, αυτές που έχουν μεγάλη σημασία και τελικα προέχουν, ως την απόφαση του κάθε αντιπεριφερειάρχη, είναι οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων ή των διοικήσεων εμπορικών συλλόγων.

Σε ερώτηση πόσο θα μπορεί να αλλάξει η απόφαση του Αρχ. Γρανά, αν στη διάρκεια του 2014, διαπιστωθεί ότι μία Κυριακή, θα πρέπει να λειτουργήσουν τα καταστήματα, για έκτακτους εμπορικούς λόγους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε, ότι δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, εννοώντας ότι όποια απόφαση παρθεί από πλευράς του κ. Γρανά, θ΄ αλλάξει μόνο το 2015, που όλα θα γίνουν από την αρχή,

7 Οκτωβρίου πραγματοποιεί γενική συνέλευση ο Εμπορικό Σύλλογος Χρυσούπολης. Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας πρέπει να αποσταλεί στον κ. Γρανά μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ενώ η γενική συνέλευση την Τετάρτη, κατ΄ αρχήν θα κληθεί ν΄ αποφασίσει αν θέλει να λειτουργεί η αγορά περισσότερες από τις επτά Κυριακές που θέτει ως ελάχιστη προϋπόθεση ο νόμος.

Ο κ. Λεμονίδης είπε ότι εφόσον η συνέλευση απαντήσει στο ερώτημα αυτό αρνητικά, τότε η συζήτηση πιο αναλυτική, επί της απόφασης κατά πλειοψηφία, που πήρε το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου.

 

 

Διαβάστε επίσης