• 17 Μαΐου 2024,

Ήσυχη παρέλαση

 Ήσυχη παρέλαση

Ιδιαίτερα ήσυχη αλλά ελαφρώς μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια σε σχέση με τις προηγούμενες ήταν η χθεσινή παρέλαση στην παραλιακή οδό. Η ησυχία οφείλεται στο ότι επρόκειτο μόνο για παρέλαση. Δεν έγινε τίποτα διαφορετικό και πολιτικό. Το πρόγραμμα τηρήθηκε κατά γράμμα, απουσίαζαν όλοι όσοι σε προηγούμενες παρελάσεις δημιουργούσαν την είδηση. Η παρέλαση άρχισε 10 λεπτά πριν τις 12 και τέλειωσε στη 1 ακριβώς. Διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα γεγονός που οφείλονταν στις μεγάλες αποστάσεις που είχαν τα τμήματα μεταξύ τους και σε τίποτα άλλο. Πρώτη παρέλασε η Φιλαρμονική του Δήμου που μουσικά στήριξε τη διαδικασία ως το τέλος της. Για 20 περίπου λεπτά έκαναν παρέλαση οι σύλλογοι. Πρώτη φορά μετείχε στην παρέλαση ο Σύλλογος Προυσαλιωτών ενώ με την Κρητική Αδελφότητα έκανε παρέλαση ο Τάκης Διακάκης, βοηθός προπονητή στον ΑΟΚ. Με καταγωγή από την Κρήτη. Δεν έκανε παρέλαση η σχολή μαθητείας νοσηλευτών του Νοσοκομείου που τον Σεπτέμβρη διακόπτει τη λειτουργία της.

Αμέσως μετά τους συλλόγους σειρά είχαν τα σχολεία. Λόγω της μείωσης των μαθητών τα δημοτικά σχολεία έκαναν παρέλαση για 20 λεπτά, τα Γυμνάσια για 10 λεπτά και τα Λύκεια λιγότερο από 10 λεπτά. Στη χθεσινή παρέλαση συμμετείχε και καταχειροκροτήθηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο αλλά και το Ειδικό Γυμνάσιο που εδρεύει στη Νέα Καρβάλη. Η μαθητική παρέλαση τέλειωσε λίγο πριν τη 1 και για 5 περίπου λεπτά παρέλασαν τα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Στρατού και Αεροπορίας.

Στην εξέδρα των επισήμων όρθιος ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Εκπρόσωπο η Κυβέρνηση δεν έστειλε. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κάθισε στην εξέδρα. Ο Ηλίας Ιωαννίδης ήταν όρθιος πολύ κοντά σε αυτήν, συνεχώς απασχολούνταν από πολίτες που κάτι είχαν να του πουν. Η Αλεξάνδρα Τσανάκα «χάθηκε» στο πλήθος, ήταν μακριά από την εξέδρα ενώ το ίδιο έκανε ο κ. Εμμανουηλίδης. Ο Ηλίας Ιωαννίδης παρακολούθησε και τις εκδηλώσεις στη Νέα Καρβάλη, εξ αυτού του λόγου άργησε να έρθει στην Καβάλα και δεν ήταν στην κατάθεση στεφάνων.

Στην τελετή κατάθεσης των στεφάνων για τον Δήμο Καβάλας και τη Δήμαρχο που απουσίαζε στο εξωτερικό, στεφάνι κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου. Στεφάνι κατέθεσε και ο Κωστής Σιμιτσής ως νομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος του ΤΕΙ. Ο κόσμος και στη χθεσινή παρέλαση είχε τον γνωστό ενθουσιασμό προς τα παιδιά, τους συγγενείς και φίλους που έκαναν παρέλαση. Τραβήχτηκαν αμέτρητες φωτογραφίες με κινητά τηλέφωνα ενώ ίδιες καταστάσεις παρατηρήθηκαν και με τάμπλετ κτλ.

Στο τέλος της παρέλασης οι αστυνομικοί φρόντισαν να μη συμβεί το παραμικρό. Τα κάγκελα υπήρχαν γύρω από την εξέδρα, κατά τα άλλα χρησιμοποιήθηκαν σχοινιά για να δείχνουν το όριο εντός του οποίου κινούνταν ο κόσμος. Και του χρόνου.

Διαβάστε επίσης