ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβίβασε στην Περιφέρεια ΑΜΘ τον φάκελο που αφορά την αλλαγή της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο του αγωγού ΤΑΡ. Επί των αλλαγών γνωμοδοτούν περιφερειακές επιτροπές και περιφερειακό συμβούλιο. Λεπτομερή ενημέρωση για το θέμα ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παπαδόπουλο ο σύλλογος Αγροτών Δήμου Καβάλας. Έντονα διαμαρτύρονται καταστηματάρχες της οδού Ερυθρού Σταυρού επειδή το δημοτικό έργο που εκτελείται μπροστά στα μαγαζιά τους αργεί λόγω κακής συνεννόησης του εργολάβου με την ΔΕΥΑΚ. Επαναλαμβάνεται λόγω διαδικαστικών προβλημάτων εσωκομματική ψηφοφορία στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Το βράδυ της Τρίτης έληξε ομαλά η κατάληψη στα γραφεία του ίδιου κόμματος από αντιεξουσιαστές. Διάρρηξη σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Οι δράστες πήραν μικρό χρηματικό ποσό. Τεχνητός ογκόλιθος βάρους 1.800 τόνων «γλίστρησε» προς τη θάλασσα στο έργο επέκτασης κρηπιδωμάτων του νέου λιμανιού. Η πορεία του ογκόλιθου σταμάτησε από πλωτό γερανό. Η κατασκευάστρια εταιρία δηλώνει ότι η κατάσταση ελέγχεται. Μέχρι το Πάσχα είναι πιθανό να παραμείνουν στο πάρκινγκ του Νοσοκομείου τα 21 νέα ασθενοφόρα μιας και για να μοιραστούν στα Κ.Υ. της ΑΜΘ πρέπει να ολοκληρωθεί η ταξινόμηση και η έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Το μεσημέρι συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το μεσημέρι στη Δ. Καπναποθήκη εκδήλωση για το πρόγραμμα Urban. Ήσυχη ήταν η χθεσινή παρέλαση στην Καβάλα, δεν ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εκδηλώσεις της Καβάλας δεν υπήρξε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Για πρόβλημα κατολίσθησης στον Ξεριά, στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας Ξάνθης, ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Την Παρασκευή 3 Απρίλη περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην πλατεία Καπνεργάτη. Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συνδιάσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης της ΑΜΘ.

 

Συνεχίζονται το βράδυ στο Αμφιθέατρο θεατρικές παραστάσεις του έργου «Ραντεβού στα Τυφλά» της ερασιτεχνικής ομάδας «Θεατρική Μηχανή». Αύριο συνεδριάζει η τουριστική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Μαθητές του Δημοτικού Ωδείου βραβεύτηκαν από Ροταριανούς Ομίλους. Μέχρι 6 Απριλίου το ΤΕΙ Καβάλας δέχεται συμμετοχές σε σεμινάριο 100 ωρών που διοργανώνει, θέμα του οποίου είναι η Υγιεινή και η Ασφάλεια εργασίας.

 

Ισοπαλία 2-2 στο εξ αναβολής ματς που έγινε χθες ανάμεσα στον Άρη Ακροποτάμου και το Βυζάντιο. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν παράγοντες του ΑΟΚ όπως επίσης ο προπονητής της ομάδας Κώστας Ανυφαντάκης. Για το κύπελλο ερασιτεχνών ο Νέστος νίκησε χθες 3-1 τον Άρη Φωτολίβους και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

 

 

Διαβάστε επίσης