• 20 Μαΐου 2024,

Ήταν ένα καλό καλοκαίρι – Ικανοποιητική η κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

 Ήταν ένα καλό καλοκαίρι – Ικανοποιητική η κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Ικανοποιητική ήταν η επιβατική κίνηση του φετινού καλοκαιριού για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, κυρίως στο νησί της Θάσου, αλλά και στις γραμμές προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα έστω κι αν τα τοπικά δρομολόγια κινήθηκαν στα γνωστά μέτρια επίπεδα. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ διαπίστωσε την αυξημένη φετινή τουριστική κίνηση, κάτι που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς άρχισαν οι μαθητικές μετακινήσεις. Η διαδικασία των μαθητικών δρομολογίων άρχισε χωρίς προβλήματα ενώ το ΚΤΕΛ έλαβε ένα σοβαρό ποσό από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Η εταιρεία δε σκοπεύει να περικόψει δρομολόγια, πλην ελαχίστων περιπτώσεων κάποιων δρομολογίων που είναι κοντινά σε χρόνο. Οι μέτοχοι σαφώς και προετοιμάζονται για έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της τιμής του πετρελαίου κίνησης και των λοιπών λειτουργικών εξόδων, όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων. Οι μέτοχοι ευελπιστούν ότι τα δρομολόγια θα κυμανθούν τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.

Κανένα παράπονο δε διατυπώνει η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για τη διοίκηση της αντιπεριφέρειας Καβάλας, που μερίμνησε ώστε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό να μπει στο ταμείο της επιχειρήσεως. Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί οι μαθητικές μετακινήσεις του 2012. Ωστόσο, οι μέτοχοι επιδεικνύουν το κοινωνικό τους πρόσωπο και αποφεύγουν να δημιουργήσουν προβλήματα στις οικογένειες των μαθητών.

Αρκετές φορές συζητήθηκε η επαναλειτουργία του δρομολογίου προς το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ θυμίζει ότι η «συνταγή» στο παρελθόν έχει αποτύχει. Τα παράπονα των επιβατών είναι κατανοητά, αλλά ο κ. Τσεντεμεϊδης σημειώνει ότι τουλάχιστον στη διάρκεια του χειμώνα δεν προβλέπεται επαναδρομολόγηση λεωφορείου από και προς το καβαλιώτικο αεροδρόμιο.

 

=

 

Διαβάστε επίσης