• 16 Μαΐου 2024,

Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος

 Αγιασμός για το νέο δικαστικό έτος

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στο πρωτοδικείο Καβάλας. Ο αγιασμός τελέσθηκε από το μητροπολίτη ΦΝΘ Προκόπιο, στο ισόγειο του κτηρίου, όπου βρίσκονταν πολλοί δικαστικοί υπάλληλοι, δικαστικοί λειτουργοί και πολλοί δικηγόροι.

Η διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου, ήταν εκεί, με επικεφαλής τον πρόεδρο Θανάση Αθανασίου, Οι νέοι δικαστές έρχονται σιγά – σιγά κι αναλαμβάνουν δουλειά στο πρωτοδικείο Καβάλας. Έχει ήδη έρθει η πρόεδρος πρωτοδικών κα Αρχάκη, ενώ σήμερα αναμένεται ο νέος προϊστάμενος πρωτοδικείου Καβάλας κ. Κοσμάτος, που θ΄ αντικαταστήσει τον κ. Μπακαΐμη που μετατίθεται στο πρωτοδικείο των Σερρών.

Γενικά η προσέλευση όλων των ενδιαφερόμενων, αυτών των ανθρώπων που κινούνται γύρω από τα θέματα της δικαιοσύνης στο χθεσινό αγιασμό, ήταν μεγάλη. Η τελετή του αγιασμού για τους δικηγόρους έγινε σε κλίμα αναμονής και ανησυχίας. Ας μην ξεχνάμε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016, θα ισχύουν οι νέες διατάξεις του κώδικα. Αναμένονται δε πριν το τέλος του έτους δύο καινούρια νομοσχέδια, για τον ποινικό κώδικα και για τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Οι αλλαγές που περιγράφεται ότι θα υπάρχουν είναι πολύ μεγάλες κι αντί να επισπεύσουν τη δουλειά της δικαιοσύνης σίγουρα θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υπουργός που εισηγήθηκε τις αλλαγές στο μνημόνιο 3, δεν έχει κρύψει τη διαφωνία του.

Παρόλα αυτά η τελετή του αγιασμού ήταν ένα ευχάριστο γεγονός, γνωριμίας των δικηγόρων με τους νέους δικαστές και νέους δικαστικούς υπαλλήλους κι ανταλλαγής ευχών ώστε το νέο δικαστικό έτος να κυλήσει όσο πιο γίνεται ομαλά, για τις υπηρεσίες του πρωτοδικείου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης