Αγιασμός στον Αμυγδαλεώνα

 Αγιασμός στον Αμυγδαλεώνα

Τελέσθηκε χθες το πρωί αγιασμός στο δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο και το γυμνάσιο του Αμυγδαλεώνα. Αμέσως μετά έγινε τελετή εγκαινίων στις αίθουσες που κατασκευάστηκαν και θα ενισχύσουν τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου.

Ο αγιασμός έγινε παρουσία του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιου. Παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Γρανάς, Παπακοσμάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Οι μαθητές ήταν φυσικά παρόντες, με τους γονείς τους, σ΄ ένα σχολείο που κάθε χρόνο γίνεται και μεγαλύτερο, τρανή απόδειξη της ανάπτυξης που υπάρχει στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα.

Δίπλα από τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις δημοτικού, γυμνασίου και νηπιαγωγείου εκτελείται το μεγάλο έργο το βιοκλιματικό καινούριο σχολείο, που προχωρά πολύ γρήγορα και σ΄ έναν περίπου χρόνο το αργότερο θα ενισχύσει τη λειτουργία των εκπαιδευτικών υποδομών στον Αμυγδαλεώνα.

Οι νέες αίθουσες που εγκαινιάστηκαν χθες ήταν τέσσερεις. Ενώ στο ίδιο κτίσμα η δημοπράτηση του οποιου δρομολογήθηκε από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας, επί ημερών Θ. Καλλιοντζή, υπάρχει γραφείο και αποθηκευτικός χώρος. Όταν ολοκληρωθεί το βιοκλιματικό σχολείο σ΄ αυτό θα μεταφερθεί και θα λειτουργήσει το δημοτικό σχολείο. Εκεί όπου σήμερα λειτουργεί το δημοτικό σχολείο θα μεταφερθεί το γυμνάσιο, που σήμερα φιλοξενείται σε αίθουσες προκάτ.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Αμυγδαλεώνα είναι περισσότεροι από 200, νούμερο ιδιαίτερα μεγάλο. Ενώ 80 περίπου είναι οι μαθητές που φοιτούνε στο Γυμνάσιο.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε και ο πρώην νομάρχης Θ. Καλλιοντζής, ο οποίος με δηλώσεις του υπενθύμισε τον ρόλο που έπαιξε επί των ημερών του η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας, για να ενισχυθούν οι εκπαιδευτικές υποδομές στον Αμυγδαλεώνα.

Αν μάλιστα δεν μεσολαβούσε η αλλαγή – «Καλλικράτη» – τότε έργα που σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται θα μπορούσαν να ήταν έτοιμα πολύ πιο γρήγορα.

 

 

Διαβάστε επίσης