• 19 Μαΐου 2024,

Αγωγή 94.000 Ευρώ για τις τουαλέτες στην πλατεία

 Αγωγή 94.000 Ευρώ για τις τουαλέτες στην πλατεία

Πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο η πρώτη από τις δύο συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας της Οικονομικής Επιτροπής. Λόγω της χιονόπτωσης η απαρτία εξασφαλίστηκε με το ζόρι. Η συνεδρίαση που διήρκεσε λίγα λεπτά της ώρας άρχισε με καθυστέρηση κι ένα έκτακτο θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Όλα τα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα και τα τακτικά και το έκτακτο. Το έκτακτο αφορούσε την ανάκληση δωρεάς ακινήτου στο Δήμο Καβάλας. Ο Δήμος Καβάλας αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ένα ερείπιο παλιό σπίτι στη συνοικία της Παναγίας το οποίο οι ιδιοκτήτες δώρισαν χωρίς είναι δικό τους σε ποσοστό 100%. Με πρόταση του αντιδημάρχου Φ. Φιλιππίδη η αποδοχή της δωρεάς αναβλήθηκε.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσαν έγκριση 56 προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και συζήτηση πίστωσης προϋπολογισμού έτους 2016. Οι προτάσεις αυτές προέρχονται από διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, αφορούνε την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, συντηρήσεις αυτοκινήτων του Δήμου, αγορά ανταλλακτικών.

Εγκρίθηκαν πάγιες προκαταβολές τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων για το 2016. καταρτίσθηκαν και εγκρίθηκαν οι όροι εκμίσθωσης δύο γραφείων στον πρώτο όροφο στην πολυκατοικία της Δημωφέλειας, στην οδό Ομονοίας 117. Ορκωτός εκτιμητής όρισε την τιμή εκκίνησης του πλειοδοτικού διαγωνισμού στα 600 ευρώ.

Ενδιαφέρον έχουνε οι υποθέσεις που οδηγούνται στο ακροατήριο μετά προσφυγές ιδιωτών ή και συλλόγων ή και υπηρεσιών κατά του Δήμου Καβάλας. Τον Δήμο Καβάλας στο μονομελές πρωτοδικείο σε υπόθεση κτηματολογικής αγωγής από το σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα εκπροσωπήσει όπως αποφασίστηκε χθες ο συμπολίτης δικηγόρος Κωνσταντίνος Γκουρτζής.

Ο Κωστής Σιμιτσής είναι κατηγορούμενος στο τριμελές εφετείο Θράκης την 1η Φεβρουαρίου. Κατηγορείται ότι επί των ημερών του στις δεξαμενές καυσίμων του Δήμου Καβάλας βρέθηκε πετρέλαιο θέρμανσης σε ποσοστό 2%, ενώ έπρεπε όλη η ποσότητα να είναι πετρέλαιο κίνησης. Το εντυπωσιακό είναι ότι από αυτή την  υπόθεση κι αυτό αναφέρεται συγκεκριμένα στο δικόγραφο, το δημόσιο απώλεσε 6,84 Ευρώ. Παρόλα αυτά ο κ. Σιμιτσής θα είναι κατηγορούμενος και θα έχει νομική υποστήριξη από το Δήμο Καβάλας, όπως αποφασίστηκε χθες.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει υπόθεση αγωγής ειδικής διαδικασίας εργατικών διαφορών, όπου ιδιώτης ζητά από το Δήμο Καβάλας 94.000 ευρώ. Πρόκειται για συμπολίτη που ισχυρίζεται ότι δούλευε καθημερινά στις τουαλέτες της κεντρικής πλατείας. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι ήταν εκεί από το 2008, αλλά η αγωγή που κατέθεσε αναφέρεται στο χρονικό διάστημα 1/1/2013 έως 30 Σεπτέμβρη του 2015. Με την αγωγή του υποστηρίζει ότι η εργασία που παρείχε ήταν εξαρτημένη, δηλαδή λάμβανε εντολές από αντιδημάρχου και δημάρχους, ενώ ισχυρίζεται ότι η υπηρεσία καθαριότητας τον προμήθευε με υλικά με τα οποία καθάριζε τις δημόσιες τουαλέτες.

Το ζήτημα ανέκυψε τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας διέκοψε τη λειτουργία του το συγκρότημα τουαλετών στην κεντρική πλατεία κι ο ιδιώτης ισχυρίζεται ότι με αυτή την απόφαση βρέθηκε εκτεθειμένος.

Η υπόθεση είναι πρωτοείσακτη και θα δικασθεί αν στο μεταξύ λήξει η αποχή των δικηγόρων στις 22 Μαρτίου.

Με την απόφαση που έλαβε χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας θα εκπροσωπήσει ο συμπολίτης δικηγόρος Γιώργος Καπάνταης.

 

Διαβάστε επίσης