• 19 Μαΐου 2024,

H χθεσινή απόφαση του Δήμου Καβάλας, το κλείσιμο των σχολείων

 H χθεσινή απόφαση του Δήμου Καβάλας, το κλείσιμο των σχολείων

Λίγα λεπτά μετά τις 11.00 χθες το πρωί, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου αποδέχθηκε τις συζητήσεις των προϊσταμένων εκπαίδευσης και αποφάσισε τη διακοπή της λειτουργίας των σχολείων στο Δήμο Καβάλας, λόγω της χιονόπτωσης. Είχε μιλήσει στο τηλέφωνο και με τους κυρίους Βαγενά και Κουράκο, οι οποίοι βλέποντας να πέφτει χιόνι στο Δήμο Καβάλας, ζήτησαν να διακοπεί η λειτουργία των σχολείων.

Ο κ. Φιλόσογλου χειρίστηκε το θέμα σε συνεργασία με την κα δήμαρχο που απουσιάζει στην Αθήνα. Στη συνέχεια οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων αποχώρησαν μόνοι τους από τα σχολεία του Δήμου Καβάλας, ενώ οι μικρότεροι μαθητές παρελήφθησαν από τους γονείς τους που στο μεταξύ είχανε ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους εκπαιδευτικούύς κάθε σχολείου.

Στους παιδικούς σταθμούς διέκοψε χθες τη λειτουργία του αυτός που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης. Άλλοι γονείς βλέποντας την χιονόπτωση χθες το πρωί, με δική τους πρωτοβουλία πήραν τα παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς νωρίτερα. Πάντως ζήτημα να διακοπεί η λειτουργία των υπόλοιπων παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας δεν ετέθη. Υπήρξε ωστόσο μία αναστάτωση, κι αυτή οφείλονταν κυρίως στο ενδιαφέρον των γονέων.

Μιλήσαμε χθες στις 11.30 το πρωί με το δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππα Αναστασιάδη. Μας είπε ότι δεν υπήρχαν προβλήματα στα σχολεία, παρά το ότι όπως τόνισε σε όλο το δήμο χιόνιζε. Έτσι τα σχολεία του Δήμου Παγγαίου λειτούργησαν κανονικά. Αντίθετα από το πρωί χθες ενημερώθηκαν οι μαθητές στη Θάσο ότι λόγω χιονόπτωσης το προηγούμενο βράδυ τα σχολεία του νησιού ήταν όλα κλειστά.

Μιλώντας για τα θέματα της χιονόπτωσης στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θόδωρος Τζατζάρης είπε ότι είχε δεχθεί τηλεφωνικές πιέσεις από γονείς να κλείσει τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία. Είπε επίσης ότι απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα χωρίς να γνωρίζει φυσικά ότι λίγη ώρα αργότερα ο αντιδήμαρχος Γ. Φιλόσογλου θα το έκανε δεκτό.

Χθες πέραν της χιονόπτωσης η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Αναφέρεται κρύο στο Βουνοχώρι και θερμοκρασία στους -6 βαθμούς Κελσίου. Όσο για τα δρομολόγια των λεωφορείων κανονικά εκτελούνταν μέχρι το μεσημέρι και τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ και αυτά του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.

Γενικά με τη λειτουργία των σχολείων σήμερα – πάντα στο δήμο Καβάλας – αναμένονταν ανακοίνωση είτε αργά χθες το απόγευμα, είτε νωρίς σήμερα το πρωί.

 

Διαβάστε επίσης