• 19 Μαΐου 2024,

Πάλευε για την αποκατάσταση των βλαβών – Με οριακό προσωπικό ο ΔΕΔΔΗΕ

 Πάλευε για την αποκατάσταση των βλαβών – Με οριακό προσωπικό ο ΔΕΔΔΗΕ

Επί δύο ημέρες εργάζονταν ακατάπαυστα τα συνεργεία της ΔΕΗ και του δικτύου ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις βλάβες που παρουσιάστηκαν σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Ακόμη και τη Δευτέρα  καταβάλλονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες από το προσωπικό που απέμεινε στον τεχνικό τομέα, ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα. Οι πολυάριθμες βλάβες του δικτύου οφείλονταν στο νοτιά του Σαββάτου και εκδηλώθηκαν στην Τούζλα, γενικότερα στην περιοχή του Δήμου Παγγαίου αλλά και στη δημοτική ενότητα Ορεινού.

Ο προϊστάμενος του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας Σάββας Τακίδης μας ενημέρωσε για τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του περασμένου Σαββατοκύριακου που στάθηκαν η αιτία για την πρόκληση βλαβών στα εναέρια δίκτυα. Τα προβλήματα δε γίνονται αντιληπτά εντός της Καβάλας όπου τα δίκτυα έχουν υπογειωθεί, ωστόσο δημιουργούν δυσκολίες στην ύπαιθρο. Οι κάτοικοι του κέντρου της Καβάλας έχουν λησμονήσει την τελευταία φορά που έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Οι βλάβες εκδηλώθηκαν λόγω πτώσεων δέντρων, λόγω οικιακών παροχών που αποσυνδέθηκαν από τους στύλους, ενώ η σημαντικότερη βλάβη εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Ελευθερούπολης με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση αρκετά χωριά και οικισμοί της περιοχής. Αρκετές ήταν όμως και οι βλάβες που παρουσιάστηκαν την Κυριακή εξαιτίας του συνδυασμού ισχυρού αέρα και βροχής κι οι οποίες απαίτησαν τη συγκρότηση συνεργείων. Βλάβες εξαιτίας των ίδιων λόγων καταγράφηκαν και στο νησί της Θάσου.

Σε οριακό επίπεδο βρίσκεται το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ με αποτέλεσμα η αντιμετώπιση βλαβών να καθίσταται δύσκολος γρίφος για το διαχειριστή του δικτύου. Όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν, τα συνεργεία θα προχωρήσουν σε υπογείωση δικτύου μεσαίου μεγέθους στη συνοικία της Κηπουπόλεως, θα ακολουθήσει έργο μικρότερης υπογείωσης στη Χωράφα, ενώ ο ΔΕΔΔΗΕ αναμένει τη συνεργασία με το δήμο Καβάλας για το έργο ανάπλασης της οδού Βενιζέλου. Σύντομα θα αρχίσει έργο υπογείωσης δικτύου και στη Χρυσούπολη.

 

Διαβάστε επίσης