Αδειάζει το λιμάνι λόγω πλωτών εξεδρών

 Αδειάζει το λιμάνι λόγω πλωτών εξεδρών

Το λιμάνι της Καβάλας αδειάζει ώστε πολύ σύντομα να δεχθεί και να φιλοξενήσει τις πρώτες πλωτές εξέδρες. Πιο παρατηρητικοί Καβαλιώτες βλέπουν αυτό το διάστημα απομακρύνονται από συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού, οι βάρκες, τα σκάφη αναψυχής και τα ιστιοφόρα, τόσο των ιδιωτών, όσο και των μελών των συλλόγων ΝΟΚ και ΟΘΑΚ.

Ειδικότερα αδειάζει η περιοχή μπροστά στο πάρκινγκ του ΝΟΚ όπου εκεί θα δοκιμαστούν οι πρώτες πλωτές εξέδρες.

Περιμένουν αρχικά να μεταφερθούν οι πρώτες πλωτές εξέδρες στο λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ έτσι ώστε να μπορέσει ο ανάδοχος να κατασκευάσει στο Πόρτο Λάγος τις επόμενες. Είναι θέμα ημερών να έρθουν οι πλωτές εξέδρες και στο λιμάνι Απόστολος Παύλος και να χρησιμοποιηθούν, είπε στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Χρήστος Ηλιάδης. Για τον ίδιο λόγο απομακρύνονται οι σκάλες που υπήρχαν στο σημείο.

Εμπλοκή ωστόσο παρουσιάστηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την απομάκρυνση των σκαφών αναψυχής, των μελών του ΟΘΑΚ. Ο ΟΘΑΚ παραπονέθηκε ότι ενώ για τον ΝΟΚ βρέθηκε αμέσως χώρος για τα σκάφη των μελών του, απέναντι από το κτήριο του Λιμεναρχείου, δεν συνέβη το ίδιο για τα μέλη του. Δηλαδή ζητήθηκε να αποχωρήσουν οι βάρκες από την περιοχή του λιμανιού όπου θα πέσουν οι πρώτες πλωτές εξέδρες, χωρίς κανείς να τους πει που οι βάρκες θα φιλοξενούνται.

Ζητήθηκε μάλιστα η συνδρομή της Εισαγγελίας προκειμένου ο ΟΘΑΚ να βγει από τη δύσκολη θέση, δηλαδή τα μέλη του να μεταφέρουν τις βάρκες κάπου συγκεκριμένα, όπου αυτές θα παραμείνουν οριστικά και μόνιμα. Η εντολή του Εισαγγελέα διαβιβάστηκε χθες από τον ΟΘΑΚ στο Λιμεναρχείο Καβάλας με το οποίο ο όμιλος άρχισε διαβούλευση. Συμφωνήθηκε να απομακρυνθούν οι βάρκες και των μελών του ΟΘΑΚ, τα μέλη αυτά να ζητήσουν νέα θέση, νέο πόστο, όπως λέγεται χαρακτηριστικά από τον Οργανισμό Λιμένα, και αυτός θα λύσει το πρόβλημα.

Οι πλωτές εξέδρες φαίνεται ότι θα είναι μέσα στο λιμάνι της Καβάλας στο σημείο μπροστά από το Ναυτικό Ομιλο Καβάλας, κατά τη διάρκεια της μεγάλης διοργάνωσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας.

Διαβάστε επίσης