Αθρόα προσέλευση στο καλοκαιρινό γλέντι των Ποταμουδίων

 Αθρόα προσέλευση στο καλοκαιρινό γλέντι των Ποταμουδίων

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το βράδυ του Σαββάτου, το καλοκαιρινό γλέντι που διοργάνωσε στην αυλή του δημοτικού σχολείου των Ποταμουδίων, ο Σύλλογος κατοίκων της περιοχής. Άνθρωποι που διαμένουν στα Ποταμούδια και όχι μόνο, συμμετείχαν στο γλέντι, που περιελάμβανε χορούς παραδοσιακούς από τον όμιλο βρακοφόρων, τους πόντιους του Αμυγδαλεώνα, τους χορευτές του συλλόγου των Ποταμουδίων και το παιδικό τμήμα του ίδιου συλλόγου.
Αμέσως μετά ζωντανή μουσική έπαιξε λαϊκά τραγούδια για τη διασκέδαση των παρόντων. Καταναλώθηκαν περισσότερα από 2000 σουβλάκια και 500 λουκάνικα. Χρησιμοποιήθηκαν πέντε τραπέζια του δήμου Καβάλας, 55 τραπέζια που επιστρατεύθηκαν από το σύλλογο του Ζυγού, τουλάχιστον 200 καρέκλες του Δήμου Καβάλας και επειδή η προσέλευση του κόσμου συνεχίζονταν χρησιμοποιήθηκαν θρανία και καρέκλες του δημοτικού σχολείου των Ποταμουδίων.
Καταναλώθηκαν πολλές ρετσίνες και μπύρες.
Ο Σύλλογος κατοίκων Ποταμουδίων είναι σχετικά καινούριος, αλλά αποδεικνύεται ιδιαίτερα δραστήριος, καθώς όχι μόνο παρουσιάζει εκδηλώσεις, αλλά σ΄ αυτές συμμετέχει όλη η συνοικία. Το βράδυ του Σαββάτου, παράλληλα με το λαϊκό γλέντι, λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής, στο ισόγειο του δημοτικού σχολείου, όπου παρουσιάστηκαν οι πρώτες ζωγραφιές μικρών και μεγάλων που παίρνουν μέρος στα εργαστήρια – μαθήματα ζωγραφικής που οργάνωσε τους προηγούμενους μήνες, ο ίδιος σύλλογος.

 

 

Διαβάστε επίσης