• 30 Απριλίου 2024,

Αιμοδοτική εκδήλωση στους πεζόδρομους

 Αιμοδοτική εκδήλωση στους πεζόδρομους

Το απόγευμα της Τρίτης στη διασταύρωση των πεζόδρομων Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φιλελλήνων πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της περιφερειακή ενότητας Καβάλας με θέμα «Στις γιορτές κάνε και εσύ ένα δώρο: δώσε αίμα – σώσε μια ζωή». Η πρωτοβουλία στοχευμένα προσδοκούσε να συμβάλει και να πετύχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της αιμοδοσίας, καθώς και των πανανθρώπινων διαχρονικών αξιών του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον συνάνθρωπο, ως τρόποι ζωής και ως παραδείγματα μίμησης, με την ευκαιρία της εορτής της γέννησης του Θεανθρώπου και ευρύτερα της Πρωτοχρονιάς.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με την ευγενική κι εθελοντική συμμετοχή της αιμοδοσίας του νοσοκομείου, της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών ΠΕ Καβάλας και τα Ελληνικά Λιπάσματα ELFE. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να προχωρήσει σε δωρεάν σπιρομέτρηση από το εξειδικευμένο προσωπικό του ιατρείου της Βιομηχανίας Ελληνικών Λιπασμάτων. Η εκδήλωση περιελάμβανε και μουσικό πρόγραμμα από το σήμα «Pasta Tomata», διανομή δώρων στα πιτσιρίκια κι ενημερωτικών φυλλαδίων στους μεγάλους.

Η ιδέα ανήκε στον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο που είναι εθελοντής αιμοδότης και θέλησε να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες του για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η ανάγκες για αίμα. Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών του Επιμελητηρίου Καβάλας διαθέτει 600 εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων τα μισά είναι ενεργά σε κάθε αιμοληψία, άρα σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ο αριθμός των εθελοντών αιμοδοτών μπορεί να ξεπερνά τα 1.000 άτομα.

 

Διαβάστε επίσης