Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ διαπιστώνει οτι αυξάνεται η εγχώρια κίνηση & μειώνεται η προσφυγική

 Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ διαπιστώνει οτι αυξάνεται η εγχώρια κίνηση & μειώνεται η προσφυγική

Άρχισε η αναμενόμενη και παραδοσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας από και προς την Καβάλα, ενώ και η χριστουγεννιάτικη παύση των σχολείων θα συντελέσει στην περαιτέρω κίνηση. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης μας ενημέρωσε ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ είναι πανέτοιμο όπως κάθε χρόνο να εξυπηρετήσει τους επιβάτες εγκαίρως, με άνεση και με απόλυτη ασφάλεια. Όπως πάντα, οι δύο γραμμές που εμφανίζουν αυτό το διάστημα τη μεγαλύτερη κίνηση είναι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Ειδικά το δρομολόγιο της Αθήνας παρουσιάζει υψηλή πληρότητα και κατά πάσα πιθανότητα θα απαιτηθεί η δρομολόγηση επιπλέον λεωφορείων για την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου. Εάν παραστεί ανάγκη θα αυξηθεί και ο αριθμός των 16 δρομολογίων ημερησίως προς τη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος μας θύμισε ότι το εισιτήριο μετ’ επιστροφής για την Αθήνα κοστίζει 85 ευρώ και το αντίστοιχο εισιτήριο για τη Θεσσαλονίκη κοστίζει 27 ευρώ.

Τη μεγάλη μείωση των προσφυγικών αφίξεων στο λιμάνι της Καβάλας επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης, εξηγώντας ότι αυτό ήταν αναμενόμενο λόγω της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας κι Ευρωπαϊκή Ένωσης. Τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και τα δεδομένα που επικρατούν στα νησιά υποδοχής των προσφύγων οδηγούν το πλήθος προς την Αθήνα. Οι αυξημένοι αριθμοί των προηγούμενων μηνών είναι πλέον παρελθόν ενώ ο αυστηρός έλεγχος που επιβάλλεται στα σύνορα των Σκοπίων αποθαρρύνει τη ροή των προσφύγων προς την Καβάλα. Μέχρι σήμερα το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας εξυπηρέτησε ένα συνολικό αριθμό περίπου 30.000 προσφύγων χωρίς μάλιστα να χρεώνει με εισιτήριο τη μετακίνηση των παιδιών. Η Καβάλα ήταν μάλιστα η μοναδική πόλη όπου δε σημειώθηκε οποιοδήποτε δυσάρεστο περιστατικό με τους πρόσφυγες, κάτι στο οποίο συνετέλεσαν όλοι οι εμπλεκόμενοι τοπικοί φορείς και αρχές.

 

Διαβάστε επίσης