Αισιοδοξία του Τσίπρα για το 2016

 Αισιοδοξία του Τσίπρα για το 2016

Σύμφωνα με συνέντευξη του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η Ελλάδα μέσα στο 2016 θα αφήσει πίσω της την ύφεση , η ελληνική οικονομία θα μπεί σε τροχιά ανάπτυξης και θα μπορέσει μετά την πετυχημένη αξιολόγηση και την ελάφρυνση τους χρέους να βγει και στις αγορές.

Αυτό είναι το καλύερο σενάριο και θυμίζει το happy end της ταινίας ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ όπου στο τέλος παντρεύεται τον πρίγκηπα και η ζωή της γίνεται παραμυθένια.

Στις δηλώσεις αυτές που αποτελούν ενέσεις αισιοδοξίας προς τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες την απάντηση δίνει ο ίδιος υπουργός οικονομικών ο Τσακαλώτος που δήλωσε πρόσφατα οτι την τριετία 2016 – 2018 οι δανειστές θέλουν αίμα και είναι αισιόδοξος οτι τελικά οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές θα πάνε καλά και οτι στο τέλος οι πιστωτές μας θα κάνουν πίσω και θα αφήσουν τις παράλογες απαιτήσεις.

Έτσι και αλλιώς η Ελλάδα είναι σε μια φάση που θα πρέπει και δικαιούται να δεί και την άλλη πλευρά του φεγγαριού.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και μακάρι να πάει καλά και η αξιολόγηση που θα μας ανοίξει την πόρτα για να περάσει η χώρα σε άλλη εποχή.

Ο Τσίπρας όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς τηρεί κατά γράμμα την συμφωνία με τους δανειστές γιατί ποντάρει να ρεφάρει με την καλή αξιολόγηση του προγράμματος απο τους δανειστές που θα γίνει μέσα στον Φλεβάρη.

Αυτή η καλή αξιολόγηση ίσως εκτός των άλλων να προκαλέσει και μια δημοσιονομική χαλάρωση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Τα ταμεία του κράτους έχουν γεμίσει απο τους φόρους που εισπράχτηκαν μέχρι και την τελευταία ημέρα του 2016 και θα μαζέψει και οτι έχει απομείνει απο τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τις 8 του μήνα που είναι και η τελευταία ημέρα πληρωμής.

Τώρα όσο αφορά τον καιρό φαίνεται οτι το νέο κύμα κακοκαιρίας που μας ταλαιπωρεί απο το πρωί της Κυριακής θα υποχωρήσει απο Τετάρτη και μετά με κύριο χαρακτηριστικό την άνοδο της θερμοκρασίας.

Πάντως είναι γεγονός οτι απο περασμένη εβδομάδα έχουμε μπει σε μια περίοδο που θα είναι πιο υγρή αφού θα έχει αρκετές βροχές.

Πάντως η ΑΡΑΧΟΒΑ που είναι για τους Αθηναίους το χειμώνα οτι και η ΜΥΚΟΝΟΣ το καλοκαίρι ήταν ζίγκα τις μέρες των Χριστουγένννων με πληρότητα 100% και αύξηση του τζίρου ακόμα και 30% σε κάποια προϊόντα.

Διότι ο έλληνας αγαπητοί μου αναγνώστες θα βρεί τον τρόπο να περάσει καλά αφου ΄δεν μπορεί να συμβιβαστεί εύκολα με την μετριότητα.

Σίγουρα οι πρώτοι μήνες του 2016 θα είναι δύσκολοι αλλα μην ξεχνάτε αγαπητοί μου αναγνώστες “βαθύ σκοτάδι πριν την ανατολή του ήλιου” που λέει και ο φίλος μου ο Τάκης.

Το 2016 θα είναι μια χρονιά με πολύ κουπί αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια κατάσταση αφού πάνω – κάτω ξέρουμε τι μας περιμένει.

Πάντως η πρώτη έρευνα που έγινε για το 2016 έδειξε οτι οι πολίτες πιστεύουν οτι τα πράγματα θα χειροτρέψουν ακόμα περισσότερο σε σχέση με το 2015 που χαρακτηρίστηκε απο τους πολίτες ως ένα έτος ελπίδας και απογοήτευσης απο την πολιτική.

Η στήλη εύχεται υγεία και κουράγιο για το νέο έτος αφού μπροστά μας έχουμε ακόμα αρκετές δυσκολίες.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης