• 19 Μαΐου 2024,

Αισιοδοξία υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας

 Αισιοδοξία υπαλλήλων Π.Ε. Καβάλας

peka1Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου, η καθιερωμένη τον Ιανουάριο εκδήλωση του συλλόγου υπαλλήλων περιφερειακής ενότητας Καβάλας, για την κοπή της βασιλόπιτας της νέας χρονιάς.

Η αίθουσα γέμισε από υπαλλήλους. Φέτος οι υπάλληλοι ήταν περισσότεροι. Η εικόνα πάντως δεν είναι αληθινή. Η μεγάλη προσέλευση εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας οφείλεται και στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Το πρόγραμμα είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο σύλλογος προσκάλεσε στην εκδήλωσή του 43 προσωρινούς εποχιακούς εργαζόμενους που δουλεύουν στις υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Προσκλήθηκαν επίσης οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών που λειτουργούν στο διοικητήριο, ως εκπρόσωποι των συστεγαζόμενων υπηρεσιών.

Παραδόξως η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου. Στη συνέχεια μίλησε αρκετά λιγότερο η πρόεδρος του συλλόγου, Φιλιππία Κοχλιαρίδου. Η κα Κοχλιαρίδου μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την εκδήλωση ήτανε αισιόδοξη για τη νέα χρονιά και τα προβλήματα που υπάρχουν ότι όλα θ΄ αντιμετωπισθούν.  Αναγνώρισε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, αλλά και σ΄ αυτόν τον τομέα ήταν σίγουρη ότι πάλι οι υπάλληλοι θα τα καταφέρουν.

Μεγαλύτερη σημασία στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης. Ο κ. Μαρκόπουλος έφερε πρόσφατα παραδείγματα, τα γεγονότα με τις νόσους στις κτηνοτροφικές μονάδες του νομού, όταν είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους χρειάστηκε για ν΄ αντιμετωπισθούν αυτά τα προβλήματα, να μετακινηθούν εργαζόμενοι από όμορες περιφερειακές ενότητες.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτ. Παπαδόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Κατερίνα Γεροστεργίου, Αρχέλαος Γρανάς, Σταύρος Τσολάκης, αλλά και το διοικητικό συμβούλιο του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας προσφέρθηκε καφές και πίτσα, ενώ ο σύλλογος είχε στα σχέδιά του να προσθέσει και μουσική, στη μικρή δεξίωση που παρέθεσε, αλλά το σενάριο δεν υλοποιήθηκε λόγω του πρόσφατου θανάτου συναδέλφου τους που εργάζονταν στην Κομοτηνή.

Μεταξύ των εργαζομένων στην Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας οι παραολυμπιονίκες Αλεξ. Δήμογλου και Ανθή Καραγιάννη, παρακολούθησαν κανονικά την χθεσινή εκδήλωση. Η πρόεδρος Φ. Κοχλιαρίδου είπε στους δημοσιογράφους τα εξής: «Το 2015 ήτανε μία δύσκολη χρονιά για όλους μας. Το 2016 ξεκινάει με νέες προοπτικές. Εμείς σαν σύλλογος ευχόμαστε, υγεία, χαρά, ευτυχία, οικογενειακή επιτυχία και τα προβλήματα είναι για τα αντιμετωπίζουμε. Ότι πρόβλημα έρθει μπροστά μας, πιστεύουμε ότι θα το καταγράψουμε και θα το λύσουμε, αρκεί να  υπάρχει ενότητα και συσπείρωση».

ΕΡ: Το 2015 σήμαινε και τη συνταξιοδότηση κι άλλων συναδέλφων σας, δηλαδή μια νέα έλλειψη προσωπικού για το νέο έτος;

ΑΠ: «Ναι. Φύγανε αρκετοί συνάδελφοι σε συνταξιοδότηση. Ήρθανε όμως και νέοι συνάδελφοι μέσα από την κινητικότητα και στελεχώσαμε τις υπηρεσίες. Βέβαια το προσωπικό δεν είναι επαρκές, αλλά νομίζω ότι καλύψαμε αρκετές θέσεις».

Διαβάστε επίσης