• 6 Μαΐου 2024,

Σίγουρη η Κατερίνα Γεροστεργίου – «Το θέμα της όδευσης του ΤΑΡ έχει κλείσει»

 Σίγουρη η Κατερίνα Γεροστεργίου – «Το θέμα της όδευσης του ΤΑΡ έχει κλείσει»

Ποσό δέκα εκατομμυρίων ευρώ θα επωφεληθεί η ΑΜΘ από το έργο κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης. Ειδικότερα, τα 5εκ ευρώ θα ενισχύσουν την Περιφέρεια και τα υπόλοιπα 5εκ ευρώ θα κατανεμηθούν στους δήμους από τους οποίους περνά ο αγωγός. Ο κ. Παυλίδης δήλωσε ότι η Περιφέρεια επιμένει σε αλλαγή όδευσης για την επαρχία Καβάλας, διαπίστωσε ότι πολλοί αγρότες αποζημιώθηκαν ήδη, θύμισε δε ότι το κράτος παρείχε στον αγωγό τις προβλεπόμενες άδειες.

Το πρωί της Τρίτης η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Γεροστεργίου κλήθηκε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ να σχολιάσει τις δηλώσεις του περιφερειάρχη και να αποφανθεί κατά πόσο την κάλυψε η άποψη του κ. Παυλίδη. Η περιφερειακή σύμβουλος ΑΜΘ μας εξήγησε:

«Εκτιμώ ότι το θέμα της όδευσης έχει κλείσει. Όταν αποφασίζουμε να λάβουμε 10 εκατομμύρια ευρώ, όταν χλιαρά δηλώνουμε πως εμμένουμε στις θέσεις μας περί όδευσης, όταν έχουμε ήδη ψηφίσει την τελευταία τροποποίηση της ΜΠΕ και μάλιστα κατά την τελευταία ημέρα της διαβούλευσης, τότε δε νομίζω ότι αναγνωρίζονται στην τοπική κοινωνία περιθώρια ώστε μέσω του περιφερειάρχη να επιμείνει στην άποψή της ή να διαφοροποιήσει τη στάση της.

Όταν ρώτησα τον περιφερειάρχη τι θα πράξει στην περίπτωση που η κατασκευάστρια εταιρεία έρθει στην Καβάλα μας κι αρχίσει τις σκαπτικές εργασίες στην περιοχή των Τεναγών, δεν έλαβα σαφή απάντηση περί αλλαγής της όδευσης. Η κατά πλειοψηφία έγκριση της τροποποίησης επί της ΜΠΕ δε δίνει στον περιφερειάρχη επιπλέον περιθώρια ώστε να εμμείνει στην αλλαγή της αρχικής όδευσης. Άρα, εκ μέρους της περιφέρειας ΑΜΘ δε θα πρέπει να αναμένουμε περαιτέρω αντιδράσεις ειδικά όταν θα αρχίσει η κατανομή των χρημάτων.

Οι αγρότες ορθά πράττουν κι επιμένουν ότι ο αγωγός δεν πρέπει να θίξει τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις των Τεναγών, θεωρώ δε ότι ο πραγματικό αγώνας θα δοθεί όταν θα αρχίσουν οι εργασίες στη συγκεκριμένη περιοχή».

Διαβάστε επίσης