• 12 Μαΐου 2024,

Αισιόδοξος ο Θ. Μουριάδης για τα τεχνικά έργα του δήμου Καβάλας

 Αισιόδοξος ο Θ. Μουριάδης για τα τεχνικά έργα του δήμου Καβάλας

Φιλοξενούμενος στο τηλεοπτικό στούντιο της ΠΡΩΙΝΗΣ ήταν το απόγευμα της Τετάρτης ο αντιδήμαρχος τεχνικών και πολεοδομίας Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, προβλέποντας συγκρατημένα κι επιφυλακτικά την έγκριση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου Περιγιαλίου από την περιφέρεια έως το τέλος του έτους. Ομοίως συγκρατημένα κι αναφερόμενος στις πρώτες οικοδομικές άδειες τοποθέτησε την έκδοσή τους στο δεύτερο εξάμηνο του 2013. Όπως εξήγησε ο Θόδωρος Μουριάδης, η υπηρεσία που ανέλαβε την κύρωση της πράξης εφαρμογής δε διέθετε επαρκή προσωπικό, ενώ διαφωνίες καταγράφθηκαν και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Κομοτηνής.

Σχετικά με το ΕΣΠΑ, ο αντιδήμαρχος Καβάλας θύμισε ότι ο δήμος έχει εντάξει μέχρι στιγμής 33 έργα τα περισσότερα εκ των οποίων ακόμη δεν έχουν αρχίσει να υλοποιούνται. Κάποια όμως έχουν ολοκληρωθεί και κάποια άλλα θα αποπερατωθούν σύντομα. Το έργο του παιδικού σταθμού Νέας Καρβάλης και το έργο ανάπλασης της περιοχής πλησίον του παράλιου τείχους ειδικότερα. Οι εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ θα συνεχιστούν μεν αλλά το αργότερο έως τον Μάρτη του 2013 αλλά ο δήμος Καβάλας φιλοδοξεί να προλάβει και να εντάξει δύο – τρία επιπλέον έργα κατά τη διαδικασία της αναθεώρησης.

Ο κ. Μουριάδης ανέφερε επίσης ότι από 1/1/2013 θα αρχίσει η δημιουργία της πολεοδομίας του δήμου Παγγαίου και η αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων Νέστου και Θάσου. Γεγονός που αναμφίβολα θα διευκολύνει τον όγκο εργασίας της πολεοδομίας Καβάλας, που μέχρι τώρα αναλάμβανε συγκεντρωτικά όλες τις αρμοδιότητες. Μελλοντικά, ο κ. Μουριάδης τόνισε πως οι τεχνικές υπηρεσίες και η πολεοδομία θα στεγαστούν στο κτίριο του πρώην ΕΟΚ. Για την κατασκευή της περιμετρικής οδού ο αντιδήμαρχος φάνηκε να υποστηρίζει τη λύση της επίγειας χάραξης. Παράλληλα, ο κ. Μουριάδης ευχαρίστησε τους απασχολούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, οι οποίοι βοήθησαν τον δήμο στις μικρές παρεμβάσεις που υλοποίησε και συνεχίζει να εκτελεί. Κατόπιν πέντε μηνών εργασίας οι απασχολούμενοι αποχωρούν σταδιακά.

 

 

Διαβάστε επίσης