• 12 Μαΐου 2024,

Υπό κατάληψη η εφορία Θάσου

 Υπό κατάληψη η εφορία Θάσου

ωρίς το πρωί της Πέμπτης φορείς και πολίτες της Θάσου προχώρησαν σε κατάληψη της εφορίας του Λιμένα. Αυτή η δράση θεωρείται ως η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που προετοιμάζει η 11μελής συντονιστική επιτροπή, ενώ και στη διάρκεια της έκτακτης συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Θάσου αποφασίστηκε να στηριχθεί η κινητοποίηση για την διάσωση της εφορίας.

Εκείνο που αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής και του Δημάρχου Κώστα Χατζηεμμανουήλ ήταν η κάθοδος στην Αθήνα, προκειμένου να προσκομισθούν στοιχεία στις αρμόδιες υπηρεσίες, με τα οποία θα τεκμηριώνεται η συνέχιση λειτουργίας της εφορίας Θάσου. Πολιτισμένα και ήρεμα θα προσπαθήσουν οι αντιδρώντες να παρουσιάσουν την άποψή τους ενάντια στο λουκέτο της ΔΟΥ Θάσου, η οποία συγκεντρώνει πολλά χρήματα. Ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η στέγαση σε κτίριο παραχωρούμενο από τον δήμο και το γεγονός ότι η κατάργηση θα προκαλέσει μέγιστη ταλαιπωρία στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι αναγκαστικά θα πρέπει να μετακινούνται προς την Καβάλα.

Ύστερα από πρόταση που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Μηνάς Βλαστάρης θα ζητηθεί η στήριξη και των τεσσάρων βουλευτών της Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης