• 19 Μαΐου 2024,

Αιφνιδιασμός της αγοράς αφού ο κανονισμός των πεζόδρομων ψηφίζεται την Πέμπτη

 Αιφνιδιασμός της αγοράς αφού ο κανονισμός των πεζόδρομων ψηφίζεται την Πέμπτη

Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας βιάζεται. Θέλει εντός των ημερών να ολοκληρώσει τη διαβούλευση για τον νέο κανονισμό των πεζόδρομων έτσι ώστε την Πέμπτη το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αυτός να εγκριθεί. Ίδια είναι η διαδικασία και για τον ευρισκόμενο σε συζήτηση κανονισμό των περιπτέρων. Αύριο τους δύο κανονισμούς συζητά και εγκρίνει η τοπική κοινότητα. Την Πέμπτη το πρωί η Επιτροπή της Ποιότητας Ζωής και την Πέμπτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Με αυτό το χρονοδιάγραμμα express φέρονται να διαφωνούν Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία, Καφεζυθοπώλες. Ζητούν αναβολή το λιγότερο μίας εβδομάδας.

Χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο έγινε διαβούλευση παρουσία 10 περίπου επαγγελματιών της περιοχής του Αγίου Νικολάου. Σήμερα για τον ίδιο λόγο θα βρίσκονται στο Δημαρχείο οι επαγγελματίες όλων των άλλων πεζόδρομων. Στην αγορά της Καβάλας είναι ολοφάνερο ότι το θέμα του νέου κανονισμού δεν έχει ωριμάσει, με ευθύνη ενδεχομένως και των δύο πλευρών.

Στο μεταξύ σήμερα θα επισκεφθούν τη Δήμαρχο επαγγελματίες της οδού Βενιζέλου, από οδό Δαγκλή έως Φάληρο. Ανησυχούν για τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην οδό όταν ολοκληρωθούν τα έργα (που ακόμη δεν άρχισαν).

Διαβάστε επίσης