• 20 Απριλίου 2024,

Ακόμα και οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις χρειάζονται λεφτά !

 Ακόμα και οι ευνοϊκότερες ρυθμίσεις χρειάζονται λεφτά !

Στην φάση που βρισκόμαστε και σίγουρα μετά τέτοια φουρτούνα ήτανε επόμενο όσοι έλληνες επιχειρηματίες γλύτωσαν απο την αυτοκτονία να έχουν δημιουργήσει μεγάλα χρέη κυρίως προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάζουμε στον τύπο τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση προωθεί νέα ρύθμιση για όσους χρωστάνε στα ασφαλιστικά ταμεία με σημαντικές εκπτώσεις στις προσαυξήσεις αλλα και πολλές δόσεις έως και 48 αν δεν κάνω λάθος.

Για άλλη μια φορά έχω την εντύπωση οτι η κυβέρνηση θέλει να διασχύσει το ποτάμι με ένα μόνο κουπί αφού το πρόβλημα του έλληνα σήμερα δεν είναι μόνο η ευνοϊκή ρύθμιση αλλα είναι κυρίως η έλλειψη χρημάτων.

Αντί να δημιουργήσουν πρώτα συνθήκες να πέσει χρήμα στην αγορά και να κουνηθούν οι κοκαλωμένες επιχειρήσεις προωθούν ρυθμίσεις που μπορεί να είναι μέν ευνοϊκές αλλα έρχονται σε λάθος timing.

Πρώτα δημιουργείς τις συνθήκες για να βγάλουν χρήμα οι επιχειρήσεις και μετά φέρνεις τις ευνοϊκες αυτές ρυθμίσεις που χωρίς χρήμα είναι άκυρες.

Δώστε πρώτα ώθηση στην οικονομία να μπεί σε τροχιά ανάπτυξης και μετά βοηθείστε τον κόσμο να ξεχρεώσει.

 

agrotes part I

Η κυβέρνηση κερδίζει χρόνο !

Δεν θέλω να πώ μεγάλη κουβέντα αλλα νομίζω οτι τις κινητοποιήσεις των αγροτών που μέχρι και προχθές ήτανε έτοιμοι να βάλουν κάθετα τα τρακτέρ τους στους δρόμους θα τις γλυτώσουμε.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης αυτήν την φορά ήτανε επιτυχείς αφού με τις αλλεπάλληλες και καλά διαβουλεύσεις στο Μαξίμου με κεντρικό θέμα τις απαιτήσεις τους αν μη τι άλλο δώσανε τον χρόνο στις Ελληνική Αστυνομία να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε αν χρειαστεί να επέμβει προκειμένου να μην κλείσει κανένας δρόμος.

Για τις συσκέψεις δεν υπήρχε άλλος λόγος εκτός απο το να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση απέναντι στους αποφασισμένους για κόψιμο της Ελλάδας στα δύο.

Είναι γνωστό οτι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει καμμία απόφαση αν δεν πάρει το πράσινο φώς απο την τροϊκα που κυβερνά αυτόν τον τόπο τα τελευταία 3 περίπου χρόνια και ποιός ξέρει για πόσα ακόμα.

Αν η κυβέρνηση τολμήσει να πάρει κάποια αυθαίρετη απόφαση χωρίς να τους ρωτήσει θα μας πετάξουν χωρίς δεύτερη σκέψη στον καιάδα.

Μπορεί να έχουμε αφήσει πίσω μας τον κίνδυνο της χρεωκοπίας αλλα δεν έχουμε καθαρίσει ακόμα μαζί τους.

Με μια συγνώμη δεν γίνοτναι και θαύματα !

Οσο αφορά την παραδοχή του ΔΝΤ για λάθος συνταγή στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας μας δεν μας λέει τίποτα αφού η παραδοχή αυτή δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων και δεν μπορεί να φέρει πίσω όλους αυτούς που δεν άντεξαν αυτό το λάθος και αυτοκτόνησαν.

Είναι πραγματικά φοβερή η ευκολία με την οποία παραδέχονται ένα λάθος το οποίο κόντεψε να αφανίσει έναν ολόκληρο λαό.

Αλλα σε ποιόν λογοδοτεί το ΔΝΤ ;

Σε κανέναν !

Εχουν το χρήμα το δίνουν εκεί που θέλουν και δεν δίνουν λογιαριασμό σε κανέναν.

Σου λέει έλληνα μπατάκι προσπάθησα να σε σώσω , σε έσωσα σύμφωνα με τις δικές μου εκιτμήσεις και αν έγινε και κανά λαθάκι κατά την διάρκεια αυτής της προσπάθειας δεν τρέχει τίποτα αφού όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Αυτή είναι η άποψη τους και και νομίζω οτι δεν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί τους γιατί δεν μπορούνε να κάνουμε τίποτα.

Απο την στιγμή που επιλέξαμε τον δικό τους τρόπο στην ουσία επιλέξαμε και τα τυχόν λάθη που θα γινότανε στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας.

Κανείς δεν περίμενε οτι τα λάθη θα ήτανε τόσο μεγάλα και τόσο οδυνηρά για τον ελληνικό λαό αλλα αυτοί δεν έχουν πρόβλημα αφού τις αυτοκτονίες τις βαφτίζουν ώς παράπλευρες απώλειες και συνεχίζουν.

Κeep Walking που λέει και μια γνωστή τηλεοπτική διαφήμιση μόνο που στην δική μας περίπτωση μας ζητάνε να συνεχίσουμε να περπατάμε αλλα χωρίς πόδια.

Ένταλμα σύλληψης και για τον Κιμούλη

Μέχρι και για τον Κιμούλη βγήκε ένταλμα σύλληψης γιατί χρωστάει 200 χιλιάρικα στο δημόσιο απο προηγούμενα χρέη.

Ο ηθοποιός είναι άφαντος σύμφωνα με το ρεπορτάζ και ψάχνει να βρεί λεφτά για να ρυθμίσει το χρέος και να αποφύγει να βρεθεί ενώπιο της δικαιοσύνης.

Πρέπει να ανεβάσει στροφές η Ένωση

Η ¨Ενωση έχει αγωνιστικό πρόβλήμα και παρά την νίκης της απέναντι στον μαχητικό Πανελευσιακό θα πρέπει να προσέξει πολύ αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα περιθώρια ενίσχυσης της ομάδας διότι καταλαβαίνουμε οτι τα οικονομικά είνα πενιχρά και δεν μπορεί ένας άνθρωπος μόνο σηκώνει το βάρος αλλα αν δεν υπάρχουν αυτή η ομάδα θα πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ προκειμένου να φθάσει στις νίκες που χρειάζονται για να αποφύγει τον υποβιβασμό της.

Δεν είναι ώρα καταλογισμού ευθυνών για την σημερινή κατάσταση που είναι αναστρέψιμη.

Διοίκηση , ομάδα προπονητής και φίλαθλοι θα πρέπει σαν μια γροθιά να αντιμετωπίσουν τα επόμενα παιχνίδια και να βγάλουν την ομάδα απο την δύσκολη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται.

 

agrotes part II

Άρχισαν τα όργανα !

Οσο αφορά τα τελευταία νέα απο το μέτωπο το αγροτικό οτι είναι να γίνει θα γίνει μέχρι και την Τετάρτη αφού χθές Κυριακή στον δρόμο Καβάλας Σερρών αγρότες βάλανε τα τρακτέρ τους κάθετα στο δρόμο θέλοντας να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους.

Ο κύκλος των επαφών και των συσκέψεων έχει τελειώσει και τώρα μένουν οι αποφάσεις.

Τα πράγματα είναι απλά.

Μπορείς ή δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τα προβλήματα αυτά αν είσαι κυβέρνηση και κλείνεις ή δεν κλείνεις τους δρόμους αν είσε αγρότης.

Αποφάσεις καθαρές εδώ και τώρα.

Είμαστε στην άκρη του δρόμου με αναμένες τις μηχανές και περιμένουμε δεν μας λέει τίποτα.

Καθαρές αποφάσεις για να μπορεί και ο κόσμος που θέλει να ταξιδέψει να κάνει το πρόγραμμα του.

Καθαρή απάντηση απο την πλευρά της κυβέρνησης γιατί η εποχή του κρυφτούλι έχει περάσει ανεπιστρεπτί για την Ελλάδα και καθαρή θέση των αγροτών που θα πρέπει να ξέρουμε τι θα κάνουν.

Δεν χωρίζει η Βίκυ τον Άκη

Διαψεύδει ο Αλέξης Κουγιάς την είδηση οτι η γυναίκα του Τσοχατζοπουλου η κ. Βίκυ Σταμάτη κατέθεσε αίτημα διαζυγίου και οτι είναι σε διάσταση τον τελευταίο καιρό.

Και συνέχισε ο Κούγιας οτι η σχέση των δύο είναι όπως και ήτανε και στην αρχή του έγγαβου βίου τους.

Αν είναι δυνατόν η κ. Βίκυ Σταμάτη να χωρίσει τώρα στα δύσκολα τον άντρα της.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης