Αλλάζουν ομοσπονδία οι επαγγελματίες Χρυσούπολης

 Αλλάζουν ομοσπονδία οι επαγγελματίες Χρυσούπολης

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε το Σάββατο ο εμπορικός σύλλογος Χρυσούπολης, διαδικασία στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών Καβάλας, Παναγιώτης Αρσονιάδης.
Από τη συζήτηση που έγινε ο σύλλογος της Χρυσούπολης πείσθηκε και ήδη δρομολόγησε τη διαγραφή του από το τριτοβάθμιο οργανο δηλαδή την εθνική συνομοσπονδία ελληνικού εμπορίου (ΕΣΕΕ). Ταυτόχρονα ο εμπορικός σύλλογος Χρυσούπολης θα καταθέσει αίτημα να εγγραφεί ως μέλος στην ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών Καβάλας, Θα ενταχθεί ως εκ τούτου στην γενική συνομοσπονδία βιοτεχνών επαγγελματιών Ελλάδος.
Ίδια πρόθεση φαίνεται ότι θα εκδηλώσει άμεσα και ο εμπορικός σύλλογος της Ελευθερούπολης.
Με λίγα λόγια η ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών Καβάλας δυναμώνει, δυναμώνει και η ΓΣΕΒΕΕ, ενώ η ΕΣΕΕ με πρόεδρο τον κ. Κορκίδη φαίνεται να υποχωρεί σε τοπικό επίπεδο.
Σήμερα θα υπάρξει συνέντευξη τύπου από τον Π. Αρσονιάδη, κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά του LNG, ενημέρωση σχετικά με την προσφυγή στο δικαστήριο κατά του ΟΑΕΕ. Σήμερα ο Π. Αρσονιάδης θ΄ ανακοινώσει τις ενδιαφέρον υπάρχει για την ομαδική προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούνται δεδομένες 50 τουλάχιστον περιπτώσεων επαγγελματιών του νομού Καβάλας. Θ΄ ανακοινώσει ότι θα δοθεί παράταση μιας εβδομάδας για να υπάρξουν κι άλλες συμμετοχές στην ομαδική προσφυγή, ενώ θα ασκήσει κριτική στα μέτρα Βρούτση, τα οποία απομυθοποιούνται, κάθε μέρα που περνά και περισσότερο.
Πριν από 15 ημέρες ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι μπορούν να σφραγίσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους όσοι επαγγελματίες οφείλουν στον ΟΑΕΕ ασφαλιστικές εισφορές την περίοδο της κρίσης. Αυτό ακούστηκε κατ΄ αρχήν ευχάριστα, αλλά όπως θα εξηγήσει σήμερα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τα πράγματα δεν είναι έτσι. Γι΄ αυτό και η ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού Καβάλας, συνεχίζει την πρωτοβουλία της, προκειμένου για τους επαγγελματίες του νομού, το θέμα της θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας να κριθεί στην ελληνική δικαιοσύνη.


 

Διαβάστε επίσης