Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις στην πόλη

 Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις στην πόλη

Ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι διήμερες εκδηλώσεις στην πόλη της Καβάλας με αφορμή τη γιορτή του πολιούχου Αποστόλου Παύλου και τη συμπλήρωση 101 ετών, από την απελευθέρωση της Καβάλας,. Οι εκδηλώσεις άρχισαν παραμονή της γιορτής το Σάββατο με τον πανηγυρικό εσπερινό στην εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, και τη λιτανεία της ιερής εικόνας.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν αξιοπρόσεκτη. Όχι όμως ιδιαίτερα μεγάλη. Αντίθετα στην πανηγυρική θεία λειτουργία και δοξολογία χθες η εκκλησία του Αποστόλου Παύλου ήταν γεμάτη από κόσμο. Και τις δύο μέρες εκπροσωπήθηκε στις εκδηλώσεις το οικονομικό πατριαρχείο.
Μετά τη δοξολογία χθες το πρωί ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, στο ηρώο, στο δημοτικό κήπο και κατάθεση στεφάνων.
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν οι βουλευτές Ντ. Κλειτσιώτης, Γ. Πασχαλίδης, οι αντιπεριφερειάρχες Αρχ. Γρανάς, Θ. Μαρκόπουλος, παλιοί και νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι, η κα Δ. Τσανάκα, ο κ. Κ. Σιμιτσής, εκπρόσωποι άλλων τοπικών υπηρεσιών και φορέων.
Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε αγρυπνία στη Βασιλική Β του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων.
Για τη διπλή γιορτή της Καβάλας οι δηλώσεις που έγιναν ήταν αισιόδοξες. Ο Γ. Πασχαλίδης είπε τα εξής: «Εδώ είναι ευλογημένος τόπος. Εδώ ο Απόστολος Παύλος, έκανε τα πρώτα βήματα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Επίσης πριν από 101 χρόνια απελευθερώθηκε η Καβάλα. Με την ευκαιρία αυτή, τιμούμε τους νεκρούς κι αυτούς που αγωνίστηκαν για την επελευθέρωσή της. Ν΄ ακολουθούμε το παράδειγμά τους».ά τους».

Η νέα δήμαρχος Δ. Τσανάκα είπε τα εξής: «Η Καβάλα γιορτάζει την απελεύθερωσή της, γιορτάζει για τον Άγιο Παύλο. Νάμαστε όλοι γεροί να τα καταφέρουμε να ξανακάνουμε αυτή την πόλη δυνατή, λαμπερή και πρωταγωνίστρια όλης της γύρω περιοχής».

Διαβάστε επίσης