• 19 Μαΐου 2024,

Αλλάξαμε μήνα αλλα δεν αλλάξανε τα πλάνα , οι στόχοι και οι προσδοκίες μας

 Αλλάξαμε μήνα αλλα δεν αλλάξανε τα πλάνα , οι στόχοι και οι προσδοκίες μας

Αλλάξαμε μήνα αλλα δεν αλλάξανε τα πλάνα , οι στόχοι και οι προσδοκίες μας.

Μάρτη βάλατε στο χεράκι ;

Εγώ θα έλεγα φέτος τον Μάρτη να φορέσουμε κανα σωσίβιο αντί να βάλουμε Μάρτη γιατί ο φετεινός Μάρτης σύμφωνα και με τα τσακάλια τους μετερεωλόγους θα είναι υγρός.

Και πιο κρύος απο τον Φλεβάρη αλλα και με πολλές βροχές.

Ο Φλεβάρης σε γενικές γραμμές ήτανε ένα πολύ καλός μήνας αν σκεφθείς οτι ο Φλεβάρης με τον Αύγουστο είναι οι δύο χειρότεροι μήνες , απο οικονομικής άποψη αφού δεν κουνιέται φύλλο.

Ειδικά τον Αύγουστο μετά τις 10 του μήνα λές και βγαίνει απαγορευτικό.

Δεν κυκλοφορεί κανείς και το κράτος υπολειτουργεί για να μην σας πω οτι δεν λειτουργεί καθόλου.

Μέχρι και πρό κρίσης μόλις έσκασε ο Αύγουστος η Ελλάδα κατέβαζε ρολά και μόνο τα πιο κεντρικά περίπτερα σε κάθε πόλη ήτανε ανοιχτά.

Με το που έσκασε η κρίση και μας την πέσανε οι Γερμανοί έστω για τα μάτια του κόσμου κάτι λειτουργεί τον Αύγουστο αλλα οχι για να μπορέσεις να κάνεις δουλειά.

Δουλει τον Αύγουστο στην Ελλάδα δεν γίνεται.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι διανύουμε τις πρώτες μέρες του Μάρτη και ας αφήσουμε τον Αύγουστο απο τον οποίο απέχουμε αρκετά.

Έχουν να δούνε πράγματα τα ματάκια μας μέχρι να έρθει ο Αύγουστος.

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα συνεχίζονται κανονικά και όπως δείχνουν τα πράγματα αλα μπρατσέτα θα πορευτούμε με τους τροϊκανούς το μεγαλύτερο μέρος του μήνα μέσα στον οποίο θα υποδεχτούμε και την πρώτη μέρα της άνοιξης.

Σας υπενθυμίζω οτι 21 Μαρτίου υποδεχόμαστε έστω και θεωρητικά την πρώτη μέρα της ΄άνοιξης.

Οτι και να κάνει απο εδώ και πέρα ο καιρός δεν μπορεί να μας τρομάξει αφού έχει μεγαλώσει η μέρα.

Οταν μεγαλώνει η μέρα ο χειμώνας οδηγείται προς το τέλος.

Οταν μεγαλώνει η μέρα είναι αυτό που λέμε κλάνει η νύφη και σχολάει ο γάμος.

Στην προκειμένη περίπτωση ο γάμος είναι ο χειμώνας.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και να έχετε υπόψη σας οτι κρατάμε μικρό καλάθι για τον φετεινό Μάρτη που δεν θα είναι σίγουρα έτσι όπως τον έχουμε στο μυαλό μας.

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης του κέντρου τη Καβάλας ( Ερυθρού Σταυρού – Βενιζέλου – Φάληρο ) που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης αλλα και τις κυκλοφοριακές μας συνήθειες.

Μετά το πέρας των έργων και με τρείς λωρίδες εξόδου απο την Ερυθρού ευελπιστούμε οτι θα λύσουν σε ένα μεγάλο βαθμό τα κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης που παρατηρούνται κυρίως το μεσημέρι και νωρίς το βράδυ οταν κλείνει η αγορά και φεύγουν όλοι μαζί την ίδια ώρα.

Βέβαια οι λωρίδες εξόδου απο την δεξιά μεριά της Ερυθρού όπως την ανεβαίνουμε θα ισοφαριστούν με την μονοδρόμηση της Βενιζέλου που θα αποτελεί μια λωρίδα εισόδου προς το κέντρο της πόλης.

Αυτό είναι το γενικό πλάνο πάνω στο οποίο μπορεί να υπάρξουν βελτιώσεις ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς αλλα και του κόσμου.

Το θέμα είναι να αλλάξουμε για να γίνουμε καλύτεροι και οχι για να γίνουμε χειρότεροι.

Είναι κρίμα τόσα λεφτά που θα ρίξουμε και να μην κάνουμε δουλειά.

Να τελειώσει το έργο και να είναι όλοι ευχαριστημένοι αν αυτό είναι εφικτό.

Και μετά απο αυτό το έργο να πιαστούμε και λίγο με την ανάπληση της κεντρικής πλατείας που είναι η χειρότερη απο κάθε άλλη φορά.

Η κεντρική πλατεία της Καβάλας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια δυό τρείς φορές και κάθε φορά γίνεται όλο και χειρότερη με την σημερινή της μορφή να διεκδικεί όσκαρ ασχήμιας.

Δηλαδή δεν μπορούσαμε με τίποτα να την κάνουμε χειρότερη.

Ο κακός καιρό με τις βροχές και τις καταιγίδες σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας έκανε μεγάλη ζημιά στο καρναβάλι και ιδιαίτερα στην παρέλαση της Κυριακής που σε όλη την Ελλάδα ο καιρός ήτανε βροχερός.

Προετοιμασίες μηνών πήγανε στον βρόντο αφού ούτε ο κόσμος το ευχαριστήθηκε αλλα ούτε οι διοργανωτές και οι εθελοντές που κάθε χρόνο δίνουν την ψυχή τους έτσι ώστε η τελευταία Κυριακή της παρέλασης να είναι άψογη.

Και δεν είναι μόνο το καρναβάλι της Πάτρας και της Ξάνθης.

Σε πάρα πολλές περιοχές , νομούς , χωριά έχουμε την τελευταία μέρα της Κυριακής μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση.

Σίγουρα τα πράγματα θα ήτανε εντελώς διαφορετικά αν ο καιρός ήτανε καλός και για τις παρελάσεις του καρνάβαλου και για όσους επιλέξανε να φύγουν αλλα όσους επιλέξανε μείνουν.

Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τον πρώτο λόγο τον έχει ο καιρός.

Αν ο καιρός είναι καλός τα τριήμερα μπορεί να γίνουν σούπερ.

Αν ο καιρός είναι κακός τα τριήμερα γίνονται σούπα.

Μιάμιση ώρα προσπαθούσε ο Ομπάμα να πείσει τον Πούτιν να αποσύρει τα στρατεύματα απο την Ουκρανία αλλα ο Πούτιν είναι ανυποχώρητος και όπως φαίνεται δεν παίρνει χαμπάρι και δεν πρόκειται να πάρει εύκολα χαμπάρι.

Το θέμα είναι να αποφύγουμε την βία γιατί τότε πραγματικά τα πράγματα θα γίνουν π΄ρα πολύ δύσκολα για όλους και ιδιαίτερα για τους Ρώσους και τους Αμερικάνους οι σχέσεις των οποίων θα περάσουν σε μια άλλη φάση.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας.

Καλή εβδομάδα.

με το 1 με 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης