• 5 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

E mail δικηγόρων

Στα email των δικηγόρων της Καβάλας συνεχίζεται η συζήτηση για τις πρόσφατες εκλογές του συλλόγου, τα αποτελέσματα των εκλογών και την νέα εκλογική διαδικασία του ενιαίου ψηφοδελτίου. Πρώτη έστειλε μήνυμα σε πολλούς συναδέλφους της η Ευγενία Παπαναστασίου. Το κείμενο της ήταν κατά του ενιαίου ψηφοδελτίου που όπως σημείωνε ευνοεί τις ομαδοποιήσεις. Άμεση ήταν η απάντηση του Τάσου Κοϊμτζίδη. Το ηλεκτρονικό μήνυμα Κοϊμιτζίδη ήταν γραμμένο σε υψηλούς τόνους, ασκούσε κριτική στις απόψεις της κ. Παπαναστασίου. Τρίτο μήνυμα μέχρι τώρα δεν υπήρξε. Στις 16 Μαρτίου ωστόσο που το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου θα συγκροτηθεί σε σώμα οι Παπαναστασίου- Κοϊμτζίδης θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν «πρόσωπο με πρόσωπο» καθώς σε αυτό έχουν εκλεγεί και οι δύο.

 

Η νομαρχιακή συνέλευση

Ο καθηγητής μέσης εκπαίδευσης Βύρωνας Λάμπρου και ο δημόσιος υπάλληλος (εργαζόμενος στην Αποκεντρωμένη) Παντελής Λασκαρίδης ήταν οι δύο ενδιαφερόμενοι για τη θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή του Κώστα Μορφίδη. Η νομαρχιακή συνέλευση της Πέμπτης «ξεμπέρδεψε» το τοπίο. Ο Παντελής Λασκαρίδης ήταν λιγότερο γνωστός σε σχέση με τον συνδικαλιστή της ΕΛΜΕ Καβάλας Βύρωνα Λάμπρου. Όμως ο Λάμπρου προέρχεται από την παλιά Κ.Ο.Ε. και όχι από τον Συνασπισμό. Κάπου- φαίνεται- ότι εκεί κρίθηκαν όλα. Η συνέλευση τάχθηκε σαφώς υπέρ του Παντελή Λασκαρίδη δίνοντας του ξεκάθαρο προβάδισμα. Ένα εύλογο ερώτημα τώρα είναι αν ο Β. Λάμπρου θα είναι έστω υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος. Θα δεχθεί;

 

Παρέμβαση Καλλιοντζή

Παρέμβαση στο θέμα του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας κάνει με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο Θόδωρος Καλλιοντζής. Θυμήθηκε και σημειώνει στο ίδιο κείμενο, όσα έλεγε ο Κωστής Σιμιτσής για το παλιό Νοσοκομείο στη προεκλογική περίοδο του 2010. Το κείμενο Καλλιοντζή είναι το εξής: «Όλοι θυμούνται ένα από τα πολλά προεκλογικά show του Σιμιτσή στις εκλογες του 2010 ,με την εκπληκτικά οργανωμένη υποστήριξη από την ισχυρή και νεοεκλεγείσα τότε κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοσοκομείο Καβάλας .Παραχώρηση από το Υπουργείο Υγείας και πολλές-πολλές φιλόδοξες ιδέες για την αξιοποίησή του .

Μετά από 4 χρόνια η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Η αστεία επαναστατική γυμναστική του δεν καλύπτει την ανικανότητα ή αν του αρέσει καλύτερα την αδιαφορία του».

 

Βιοτεχνικό Πάρκο- εκδηλώσεις Μπουδακίδου

Δικαστικοί και νομικοί κύκλοι της Καβάλας εκτιμούν ότι η υπόθεση του Βιοτεχνικού Πάρκου θα προηγηθεί της υπόθεσης των εκδηλώσεων Μπουδακίδου. Θεωρούν ότι εντός του 2014 η πρώτη υπόθεση θα φθάσει σίγουρα στο ακροατήριο. Για τη δεύτερη δεν είναι και τόσο σίγουροι. Αυτή ίσως αργήσει περισσότερο.

Από τώρα μέχρι και τις αρχές του Καλοκαιριού αναμένουμε το βούλευμα για το Βιοτεχνικό Πάρκο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες η υπόθεση αυτή είναι υπό μελέτη στο Εφετείο της Θράκης. Ερώτημα βασικό είναι αν το βούλευμα θα γνωστοποιηθεί πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ή αμέσως μετά. Κατά τα άλλα, συνεχίζει να είναι σε πλήρη ισχύ το ένταλμα σύλληψης για την δημοσιογράφο Σοφία Μπουδακίδου. Κινδυνεύει να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές ανά πάσα ώρα και στιγμή.

 

Κέρδος στη ΔΕΥΑΚ

Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να μειώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στις περιπτώσεις που αυτό χρησιμοποιείται από βιομηχανίες κτλ. Οι πρώτες ανακοινώσεις και αποφάσεις είναι γεγονός κι αφορούν τον δημόσιο φορέα που ασχολείται με το ίδιο θέμα. Την ΔΕΗ. Εξ αυτού του λόγου διάφοροι ωφελούμενοι της μείωσης δικαιολογημένα χαίρονται. Διαβάσαμε σχετικό σχόλιο του προέδρου των εργαζόμενων της ΔΕΥΑ Καβάλας. Ο Κώστας Χανδρουλίδης θεωρεί βέβαιο (ή έστω πολύ πιθανό) το μέτρο να επηρεάσει και την δημοτική επιχείρηση. Υπολογίζει ετήσιο κέρδος κοντά στις 300.000 ευρώ.

Ας μη ξεχνάμε ότι από την ίδια μείωση της τιμής του βιομηχανικού ηλεκτρικού ρεύματος θα επωφεληθούν εξίσου πολύ η ΒΦΛ και η Καβάλα Όιλ. Το κέρδος αυτό θα είναι μεγαλύτερο αν η μείωση έχει αναδρομική ισχύ. Όπως δηλαδή έγινε με την τιμή του φυσικού αερίου.

 

Πρόταση Κουνάκου σε Β. Βενιζέλο

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καβάλας Κώστας Κουνάκος δεν ασχολείται μόνο με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Καβάλας. Συνεχίζει να τον ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ, το μέλλον του κόμματος. Περί αυτής της δύσκολης υπόθεσης καταθέτει μια ενδιαφέρουσα πρόταση που είναι η ακόλουθη «Θα πρότεινα τώρα στον Βενιζέλο να εγκατάλειψη την Προεδρία του κινήματος, να συγκαλέσει Συνέδριο- κάλεσμα και να αφήσει το ποτάμι των καθαρών δυνάμεων να κάνει το ξεκίνημα της προοδευτικής παράταξης. Είμαστε πολύ και καρτερούμε.Δεν παρασυρόμαστε ούτε από ρυάκια ούτε από ποταμάκια. Ήμασταν και είμαστε το ποτάμι του ΠΑΣΟΚ».

 

Αλλού κι όχι στη Θάσο

Όπως φαίνεται η Θάσος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να αποκτήσει δεύτερο δήμο, στο μόνιμα παραπονούμενο νότιο τμήμα του νησιού. Η Κυβέρνηση δημιουργεί νέους δήμους σε πολλά νησιά αλλά η Θάσος δεν είναι σε αυτά. Κάτι τέτοιο άλλωστε ενώ υπάρχει διαχρονικά ως αίτημα πολλών κατοίκων της, ουδέποτε συγκεκριμενοποιήθηκε προκειμένου στη πρώτη ευκαιρία να υλοποιηθεί. Αφού νωρίτερα θα υποστηριχθεί πολιτικά. Η είδηση λοιπόν που ακολουθεί αφορά κάποιους άλλους που είχαν ίδια προβλήματα και παράπονα με αυτά της νότιας Θάσου: Στην κατάθεση της τροπολογίας που είχε προαναγγείλει η aftodioikisi.gr, για το «σπάσιμο» της Λέσβου σε τέσσερις, τελικά, και όχι δύο δήμους αλλά και των άλλων τεσσάρων μεγάλων νησιών (Ρόδος, Κέρκυρα, Χίος, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος και Σάμος) προχώρησε προχθές Παρασκευή, ο Νίκος Σηφουνάκης. Η τροπολογία που δεν υπογράφεται από τον έτερο βουλευτή Λέσβου Παύλο Βογιατζή κατατέθηκε σε (άσχετο) νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δηλαδή, του άμεσα ενδιαφερόμενου για κατάτμηση της Κέρκυρας Νίκου Δένδια και αναμένεται να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία κατατέθηκε σε συνεννόηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος είναι αναφανδόν υπέρ του «σπασίματος» του Δήμου Λέσβου, μετά την άρνηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη να την κάνει αποδεκτή εφόσον κατατίθονταν στο νομοσχέδιο «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης». Η τροπολογία προβλέπει με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, τη δημιουργία τεσσάρων δήμων σε νησιά με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων (δηλαδή, Λέσβος, Κέρκυρα Ρόδος, Χίος και Κεφαλλονιά) και δύο σε νησιά με πληθυσμό από 30.000 έως 50.000 κατοίκους (Σάμος, Ζάκυνθος).

 

Κόμματα

Από το 1012 μέχρι σήμερα ιδρύθηκαν στη χώρα 14 νέα κόμματα. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα. Ένα από τα 14 είναι και τοπικού ενδιαφέροντος αφού ιδρύθηκε από τον Γιώργο Καλεάδη. Αναφερόμαστε στο κόμμα «Πυρίκαυστος Ελλάδα» που δυστυχώς στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ως κόμμα του Κώστα Ζουράρι και όχι του Γιώργου Καλεάδη.

 

Το σκέφτεται

Νέες πιέσεις δέχεται ο Λάζαρος Βασιλειάδης σχετικά με τη συμμετοχή του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στη Καβάλα. Αυτή τη φορά όχι από τη ΔΗΜΑΡ αλλά από φίλους του μηχανικούς. Του λένε ότι η μη εκλογή του στη θέση που άξιζε- του προέδρου του ΤΕΕ ΑΜ- πρέπει να γίνει αφετηρία νέων προσπαθειών. Να τον πείσουν μοιάζει αρκετά δύσκολο. Λίγος ακόμη χρόνος ωστόσο υπάρχει. Κι έτσι ο Λάζαρος Βασιλειάδης το σκέφτεται.

 

Παλιό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Όπως η Καβάλα έτσι κι η Αλεξανδρούπολη έχει το δικό της «παλιό νοσοκομείο». Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής πόλης προβάλλουν την εγκατάλειψη και την καταστροφή των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων. Μια ιστορία που σε γενικές γραμμές θυμίζει το δικό μας «παλιό νοσοκομείο». Με μία βασική διαφορά. Την Αλεξανδρούπολης ανήκει στο δημόσιο, δεν το διεκδικεί ουδείς άλλος. Πολύ περισσότερο δε το διεκδικεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Δυστυχώς όμως το κράτος το έχει ξεχάσει εντελώς. Για αυτό και ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ κ. Δερμετζόπουλος προτείνει συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση! Διαφορετικά ζητά την κατεδάφιση του.

 

Στην Καβάλα λόγω θεάτρου

120 μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο της Δράμας ήρθαν στην Καβάλα την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να δουν θέατρο. Παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει» στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Με αυτόν τον τρόπο βοηθήθηκαν όλοι. Το ΔΗΠΕΘΕ, η Καβάλα αλλά και η συγκεκριμένη θεατρική παράγωγή που ήταν από τις καλύτερες που παρουσιάστηκαν στο «Αντιγόνη Βαλάκου».

 

 

Διαβάστε επίσης