• 9 Μαΐου 2024,

Αλλά λένε όταν είναι εδώ και άλλα όταν φεύγουν …

 Αλλά λένε όταν είναι εδώ και άλλα όταν φεύγουν …

Είδατε πόσο διαφορετικα τα βλέπουν τα πράγματα τα κοράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης όταν κάνουν δηλώσεις απο την Αθήνα ;

Με την ευκαιρία του Eurogroup που γίνεται στην Αθήνα όλοι μιλήσανε με τα καλύτερα λόγια για την Ελλάδα και για πρώτη φορά αναφερθήκανε με τόσο κολακευτικά λόγια στις θυσίες του ελληνικού λαού τις οποίες και επιτέλους αναγνωρίσανε.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που λέγανε άλλα χθες ,μακριά απο την Ελλάδα , και θα λένε και άλλα αύριο όταν θα φύγουν.

Δεν μπορείς να βρείς άκρη μαζί τους αφού την μια μας τα λένε έτσι και την άλλη γιουβέτσι.

Πάντως σύμφωνα με τις δηλώσεις που κάνανε απο το Ζάππειο όλα θα πάνε καλά και το μεγαλύτερο ποσό της δόσης θα το πάρουμε τέλη του μήνα και θα είναι κάτι περισσότερο απο 6 δις ευρώ.

Τα άλλα δύο που υπολείπονται θα τα πάρουμε μέσα στο καλοκαίρι.

Το ένα μέσα στον Ιούνιο και το άλλο μέσα στον Ιούλιο.

Βέβαια για τα 2 δις του καλοκαιριού έχουν δώσει και πάλι στον υπουργό μια λίστα με 10 -12 προαπαταίουμενα που θα πρέπει να διεκπεραιωθούν για να πέσει ο παράς.

Μέχρι τότε βλέπουμε …

Ο θεός είναι μεγάλος.

Να φανταστείτε του καλού κλίματος που υπήρχε στα ανταμώματα του Eurogroup στο Ζάππειο μέχρι και ο Όλι Ρεν ζήτησε συγνώμη για το καλό κουράγιο που είχε πεί στους έλληνες όταν η Ελλάδα έμπαινε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ πριν απο μερικά χρόνια.

Ζήτησε συγνώμη και είπε μάλιστα οτι η Ελλάδα θα βγεί άμμεσα και πάλι στις διεθνείς αγορές για να δανειστεί με ομόλογα 3ετούς και 5ετούς διάρκειας που θα καλύψουν τον χρηματοοικονομικό κενό που θα προκύψει μέσα στο 2014.

Κρατήστε όλα αυτά που λένε προεκλογικά γιατί δεν θα έχουν καμμία σχέση με αυτά που θα λένε μετεκλογικά.

Το καλό είναι οτι θα προλάβουμε να πάρουμε τα 6 δις της πρώτης απο τις τρείς συνολικά δόσεις.

Τέλος τον γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση του Στουρνάρα ο οποίος μας λέει οτι η έξοδος της χώρας στις αγορές τους επόμενους δύο μήνες θα εξαφανίσει κάθε υποψία για λήψη νέου μνημονιακού δανείου αφού αυτά που ενδεχομένως να μας λείψουν μέσα στο 2014 θα τα δανειστούμε απο τις αγορές.

Συνολικά οχτώ εντάλματα βγήκαν για ισάριθμους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό – μέχρι θανάτου – του βαρυποινίτη Αλβανού Ιλία Καρέλη που φαίνεται οτι έζησε το ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΥΝΥΚΤΙΟΥ στις ΦΥΛΑΚΕΣ της ΝΙΓΡΙΤΑΣ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι οχτώ σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετά το φονικό και πρίν τον πάνε στο κελί του που παρακολουθείται απο κάμερες τον πήγανε σε ένα δωμάτιο που δεν υπάρχουν κάμερες και του εξηγήσαν πως ανάβει το καντήλι δίχως λάδι και φυτίλι.

Τον χτυπήσανε με μανία και τον βασανίσανε άγρια.

Του λείπανε νύχια απο τα δάχτυλα και επιχείρησαν ΄να του κόψουν ακόμα και τα γεννητικά όργανα.

Πάντως ο γραμματέας των σωφρονιστικών υπαλλήλων που έλειπε με άδεια είπε στους δημοσιογράφους οτι η διαταγή που είχανε οι υπάλληλοι του ιδρύματος ήτανε να μην πειράξει κανείς τον Αλβανό.

Και όντως κανείς δεν τον πείραξε …

Για το τι έγινε τελικά θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες αφού η ΄έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Συνέντευξη για την καταψήφιση του άρθρου για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ένα ξένο τηλεοπτικό κανάλι και υποστήριξε μεταξύ άλλων οτι αν του δινότανε η ευκαιρία θα το καταψήφιζε πάλι αφού ήτανε για αυτόν θέμα αρχής.

Τώρα τις θυμήθηκε τις αρχές του ο Παπανδρέου που με την κίνηση του αυτή θέλησε να κάνει γνωστό σε εχθρούς και φίλους οτι κάτι ετοιμάζει.

Είναι πολυ πιθανό ο Παπανδρέου ο Γιώργος να προχωρήσει και στην δημιουργία νέου κόμματος.

Με την καταψήφιση που έγινε για λόγους τακτικής στην ουσία προκάλεσε την διαγραφή του η οποία όμως δεν ήρθε και έτσι θα πρέπει να σκεφτεί την επόμενη αντιμνημονιακή κίνηση για να μπορέσει να τεθεί εκτός απο ΠΑΣΟΚ.

Εχει μεγάλη διαφορά να διαγραφεί απο το να φύγει.

Για τον λόγο αυτό και ο Βενιζέλος δεν τον διέγραψε.

Δεν έπεσε στην παγίδα του και μάλιστα έκανε και μια δήλωση με νόημα οτι δηλαδή ο Παπανδρέου ο Γιώργος έχει εκρεμμότητες με το ΠΑΣΟΚ πολλές.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύποπτοι.

Τα λέμε και πάλι αύριο.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης